Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 28.03.2024.
 
Oktobrī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās startēs septiņas politiskās partijas vai apvienības, kuras pagaidām Saeimā nav pārstāvētas un kurām šobrīd socioloģiskās aptaujas uzrāda mazāku popularitāti. 15.septembra publiskajās debatēs „Kas notiek Latvijā?” šo politisko spēku pārstāvji vai izvirzītie premjera amata kandidāti atklāja savu redzējumu par valsts attīstību, starptautiskā aizdevuma programmu, budžeta deficītu un makroekonomisko rāmi.
Karmena  karmena@bankovska.lv  14:12  |  16.09.2010.

Skatos KNL ierakstu un domāju par pārvaldes aparāta strukturālām reformām. Valsts pārvaldē ir funkcijas, ko var reorganizēt, jo katrā valsts iestēdē ir personāla pārvaldes, audita daļas, revīzijas daļas, iekšējās kontroles daļas u.t.t. Ja visus ierēdņus darbā pieņemtu viena centralizēta Civildienesta pārvalde, kas arī organizētu audita un citas pārbaudes, tad ne tikai budžetu samazinātu, bet arī korupciju ievērojami samazinātu. Civildienesta likums it kā paredz ierēdņu kvalifikācijas paaugstināšanu, bet dzīvē jau tā nav. Ierēdņus katrā iestādē pieņem (bieži pa pazīšanos)sava personāla pārvalde, kas ir proporcionāli nesamērīgas, salīdzinot ar privāto sektoru. Auditori ir padoti iestādes vadītājam un pārbaudes veic tikai no augšas uz leju, kas veicina "augšu" korupciju. 

Jāņonkols no lau  janislabrencis@inbox.lv  17:00  |  16.09.2010.

Pirmo reizi noskatījos raidījumu līdz beigām ar nezūdošu interesi. Vēl tādi daži raidījumi un vecās partijas būs no Saeimas ārā. Būtu vēlams ar telefona balsojumiem noskaidrot, kurām partijām ir lielākas izredzes tikt ievēlētām. Tad zaudētājas aicināt atteikties kandidēt un savus atbalstītājus aicināt balsot par pārējām jaunajām partijām. Ļoti gribētu lai cilvēki balsotu par 7.PPR. Vienīgie, kas gatavi pārkārtot Valsts pārvaldi, lai tiktu vaļā no partiju diktāta. 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: