Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 26.04.2024.
 
Šobrīd vēl nav skaidrs, vai, kad un kādā formā Ceturtās atmodas tautas armija (4ATA) no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas lejupielādētos datus publiskos. Taču paralēli versijām par šo jautājumu publiski izskan arī šaubas par to, vai iegūtajiem datiem vispār ir liela vērtība un vai tos iespējams apstrādāt tā, lai rezultātu publiskošana būtu uzskatāma par labumu sabiedrībai. 17.februāra publiskajās debatēs „Kas notiek Latvijā?” VID esošā vadītāja un bijušais vadītājs, datus raksturojot, lietoja arī vārdus „miskaste” un „nederīgs”.
masters    17:24  |  18.02.2010.

Jautājums Jakānam: kamdēļ VID ir nepieciešamas 20 valsts nozīmesun 60 VID vietējās nozīmes datu bāzes, kuras visas tiek uzturētas no valsts līdzekļiem un kā vienmēr tās savā starpā noteikti nesaslēdzas, kas nozīmē, ka 1 cilvēks ieiejot vienā sistēmā, neredz datus par citām sistēmās. Te vēršu uzmanību, ka uzņēmējiem ir jāiesniedz informācija gan statistikai, gan VID, gan UR (nu beidzot laikam vairs nav). Vai nav prātīgāk to izstrādāt,m uzturēt un apaklpot valstī centralizēti? 

Lauris  waphaos@gmail.com  11:28  |  20.02.2010.

To,ka visu derīgo iespējams atšķirot automatizēti,nav šaubu.Jebkuram daudzmaz nopietnam programmētājam nevajadzētu būt īpašām grūtībām uzrakstīt skriptu,kas atlasa dokumentus pēc noteiktiem parametriem un noformē šo informāciju skatāmā veidā :) 

vasjad    13:18  |  09.03.2010.

Ja tā ir miskastes informācija, tad un vid - tads... 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: