Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 24.04.2024.
 
16.jūnijā Saeimas vairākums nobalsoja par grozījumiem partiju finansēšanas likumā, ar kuriem noteica, ka ārkārtas Saeimas vēlēšanās politiskie spēki priekšvēlēšanu izdevumiem drīkstēs tērēt uz pusi mazāku summu nekā parastās Saeimas vēlēšanās. Priekšlikumi, kas paredzēja mazākus tēriņu „griestus”, tika noraidīti. Šādi Saeima nobalsoja, neraugoties uz to, ka vēl iepriekšējā vakarā publiskajās debatēs „Kas notiek Latvijā?” (KNL) deputāti piekrita tam, ka tēriņu apjomu varētu noteikt mazāku.
vasjad    11:37  |  06.12.2011.

Referendums - visinteresantākā lieta. Jo parakstoties par to, automātiski nozīmē PAR! Un liekot atzīmi pasē, uzreiz redzams pēc tam būs, kurš bija par to ierosināšanu, kurš pret – atzīmes pasē nav. Un šeit tu nevar nekā atrunāties - VISS redzams. Un pastāv ļoti lieli riski balsu uzpirkšanai tieši balsu savākšanas par kādu referendumu laikā. Vēlētājus iespējams nobiedēt ar atlaišanu no darba, ja viņš neparakstīsies. Iespējams nopirkt to parakstu-balss. Un viņam būs tikai jāuzrāda pasi ar zīmogu, lai pierādītu, ka parakstījās! Balsojot vēlēšanās, iespējams paņemt tukšas biļetenus. Un ar to uzrādīt citu partiju, ne to par kuru vēlējies. No austrumiem iet jaunās vēsmas balsošanā par Vien(ot)u Krievijas partiju! To gol' uz izdomājumiem ir viltīga! Jo tagad ir mob.tel ar kamerām. Un vēlēšanu laikā tas, kurš pirka balsis var piespiest balsotājus nofotografēt biļeteni ar vajadzīgo zīmi. Protams, tad cilvēks varētu sataisīt ķeksīti „no kādiem stieplīšiem”, vai paņemt un nofotografēt citu sarakstu, bet ielikt aploksnē - citu. Bet ja viņu spiedīs FILMĒT reālajā laikā, kas tika darīts kabīnē - tad viņam būs jādara tas, kas tika piespiests darīt un par to, par ko "lūdza". Aizliegt mobilos vēlēšanas iecirkņos nav iespējams. Jo tie var fotografē pat bez uztveršanas zonas. Bet aparatūras, kura traucē fotografēt – nav. Vai, vajag pārmeklēt balsotājus – vai tiem ir mobilie tālruni ar fotoaparātiem vai fotoaparāti? Kurš to iedrošināsies ievest, un cik laika un resursu tas prasīs. Skaidra un tiesību aizstāvju reakcija uz šādu priekšlikumu. Bet referenduma laikā būs tikai par vai pret. Un tur būs redzams ari fotogrāfijā kā balsojis. T.p. vajag izgudrot kaut kādus citus veidus, ka atzīmēt parakstītājus par referendumiem. Un domāt jau iepriekš par balsošanu Internetā, lai tur nesabalsotu persona, kura nopirka balsošanas tiesības no citiem, vai netiktu balsots ar "uzraudzību" - jo interaktīvajā balsošana kabīnes nebūs un iespējams balsot no jebkuras vietas? Bet galvenais – ar balsu pirkšanu nodarboties ir ļoti vienkārši, naudīgi un droši. Ko pierāda ilgstošas un bezjēdzīgas „tiesas prāvas” par balsu pirkšanām. Tātad, balsu pirkšana ir izdevīgi jebkurai partijai, jo var pienākt laiks, kad tikai balsu pirkšana palīdzēs tai iekļūt vajadzīgajā vietā? 

BNKfDvzy  XkHUDEPsndSS  08:32  |  28.07.2012.

I do not know the story of the zinnias but I know that Mark Vinz, poet and retried English prof. at MSUM took a picture of the same zinnia corner and used it on one of his poetry books in recent years. Since that time my friend Fran and I have called those flowers Vinzinnias !!!!I wonder if it is the Driscoll family that plants them? They have a greenhouse in the rural Glyndon area .but I am just guessing.I stopped there about 2 weeks ago and they were just starting to bloom..now we have had some good rain again and I think they will be a lot more prolific the rest of the summer. Have to make another trip soon.Did you say that this zinnia place is at the corner of Clay County 11 and County 18???? Easy to find. But you have to approach from the south due to construction on 11 just north of that corner. 

HglwgMMrWDf  NzuHItbBrVpn  18:03  |  28.07.2012.

kdVRoH scallhuouhmb 

colZKAvG  OCneIObRQEGwuWiX  04:49  |  30.07.2012.

Oa238d ibnpvsnukdtx 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: