Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 24.04.2024.
 
2011.gada 30.jūnijā noslēdzas termiņš kārtējam līgumam starp Latvijas Televīziju un Jāni Domburu par raidījuma „Kas notiek Latvijā?” veidošanu. Kopš 2011.gada marta starp pusēm notika sarunas par turpmāko sadarbību, kuras, saskaņā ar pušu vienošanos, netika plašāk atspoguļotas vai komentētas līdz to pabeigšanai. Lai novērstu neadekvātas spekulācijas vai nepatiesas interpretācijas par šīm sarunām, pušu pozīcijām, piedāvājumiem un atbildēm, šeit publicēta oficiālā pušu sarakste.
1-20 ; 21-40 ; 41-48 ;
garret    10:21  |  16.07.2011.

Kā teica Bendžamins Franklins katram cilvēkam sava uts (arī Domburam) un tam kas saka ka viņam nav tam ir divas:) Tomēr tas nemaina lietas būtību, LTV tagad ir kretīnu laiks, tādu kā Kots, Blodons, Zirnis utt.,tāds Domburs nekad nav bijis, ceru viņu redzēt līdzīgā ampluā arī turpmāk. 

Ezis    00:23  |  02.09.2011.

Bija raidījums ,kur ko var redzēt,bet nebūs jo ne jau visiem pie varas esošajiem patīk redzēt sevi pliku un neizskatīgu.Labāk palaidīsim runājošas galvas viņiem taču naudu maksā nerēķinot cik cilvēku un cik ilgi kanālu skatās.Bet būs miers un neviens netraucēs. 

Praktikants  marius91@inbox.lv  00:25  |  02.09.2011.

Domburs gudrs gribēdams būt pats sapinies savā tekstā "To rezultātā sekoja mana pozīcija 16.05. Uz to sekoja LTV piedāvājums 01.06. Uz to sekoja mana atbilde 15.05., ..." kā var atbildēt uz vēstuli ar atpakaļ ejošu datumu! Dombur, neizliecies par gudrāku kā Tu esi! Gribi kasīties, faktus(detaļas) vismaz pareizi uzraksti un tad lecies! 

:)    13:23  |  06.09.2011.

Un? Jāni, vai 21.jūlija tikšanās ar LTV vadību notika? Laikam jau ne... Zini, Jānīt :P, paškritika tev ir nesaprotams svešvārds, tāpēc ķēms tu reizēm esi līdz nelabumam - un tomēr tevis trūkst. Trūkst tavas ņemšanās, tavas klātbūtnes. Tā bija pierasts - ka tu esi. Ka kaut ko daries, par kaut ko dedz, peries. Nez, ko tu šobrīd dari? Kā nodarbini savas smadzenes? besī nekrīti no slodzes trūkuma? visi zinām, ka nav viegli - skriet, skriet un tad pēkšņi - bāc, un attapties, ka esi ārā no dzīves ātrvilciena, ka nekur tev vairs nav jāskrien, ka visi iztiek bez tevis... Jāni, kā tev klājas? Nja, varbūt tu jau sen laimīgs un apmierināts to daudz lielāko naudu pelni, par ko lielīgi dīžājies vasaras sākumā un tev tikai iesmiet par tik naivām rūpēm par lielās naudas pelnītāju. Lai nu kā - vakar pēkšņi iešāvies prātā, ij, re, pajautāju. ;) Lai nu kā un lai ko dari - darbus vai nedarbus: lai tev labi klājas. :) 

Dace  19:55  |  07.09.2011.

Interesanti, www.ltv1.lv maajas lapaa augsheejaa banerii blakus nosaukumam "Skaties taalaak" Juusu (Jaani Dombur) bildiite joprojaam dziiva un aktuaala. Buus tomeer vienoshanaas, ja jau nepamet savuskoleegus? Varbuut vienkaarshi neesi pamaniijis, ka veel esi LTV reklaamas seja :)Varbuut tieshaam - Skaties taalaak! 

maira  maira-marija@inbox.lv  13:37  |  14.09.2011.

Pamanīju, ka pazudis Dombura raidījums. Speciāli internetā meklēju atbildes - kas tad noticis. Jau pagājušajā gadā biju kaut ko dzirdējusi, ka īsti labi nevedas sadarbība ar LTV1. Nupat nedaudz iemetu aci sarakstē starp Jāni un televīziju.Man pavirši pārlasot (Nebija pacietības tik sīkiem burtiem lasīt) radās iespaids, ka televīzija piedāvā risināt savstarpējās attiecības jebkurā Jānim pieņemamā veidā, bet viņš izliekas tāds nepieejams un principiāls. Izskatās, ka tā atkal ir naudas lieta. Nu, protams, katram ir svarīgs jautājums - vai viņš nopelna adekvāti par savu darbu. Taču LTV1 vēstulē norādītā autoratlīdzība pāri par 800.00Ls par raidījumu man lika samulst. Cik tad iznāk mēnesī??? ja pareizi esmu sapratusi, ka par katru raidījumu, un raidījumi ir katru nedēļu - man šķiet ļoti pieklājīgi, lai neteiktu vairāk. Vispār tas mani sarūgtināja. Ko jūs cepaties par to naudu? Ko Jūs darītu, ja nopelnītu 200.00Ls mēnesī, kā vairums Latvijas iedzīvotāju? Nu, apmēram tādi jautājumi raisījās manā galvā. Laikam man ir problēmas ar pašnovērtējumu un es peldu citos ūdeņos.... Jā, tā tas varētu būt. Par "Kas notiek Latvijā?". Nu, teikšu kā ir- skatījos šo diskusiju raidījumu. Lielākoties tāpēc, ka foršs šovs. Man arī patīk vērot cilvēkus - kā reaģēs, ko atbildēs? Taču vai vainīgs tas, ka raidījums ir jau diezgan ilgu laiku, vai kas cits - mani pēdējā laikā aizrāva reti kurš raidījums, man radās sajūta, ka tā ir tikai tāda papļāpāšana, jo visu laiku tikai maļ un maļ vienas un tās pašas tēmas, bet kas mainās??? LTV1 ir arī citi labi raidījumi ar politiķiem, piemēram, tas, kur tiek pieaicināti vairāki žurnālisti,laikam preses klubs saucās. Super labs ir arī žurnālists, kurš vada šo raidījumu, nesen viņš intervēja mūsu jauno prezidentu. Šis žurnālists ir ļoti nosvērts, necepās, smaidīgs un pozitīvs, taču ar visu to māk uzdot vajadzīgos jautājumus, un māk izdabūt no politiķiem arī konkrētas atbildes. Man patīk viņa stils. Tas Domburam ir labs konkurents. Nu tā , tas būtu viss. Ja Jānis Domburs mani spētu pārsteigt ar ko jaunu būtu ļoti priecīga, jo esmu viņa, kā žurnālista, fans.Tāpēc, ceru, ka viņš kaut kad drīzumā televīzijā parādīsies. Vēlu veiksmi. 

Jānis Domburs    15:17  |  15.09.2011.

Maira, paldies par labiem vārdiem un par kritiku. Ja Jūs palasītu mazliet rūpīgāk nekā pavirši, tad konstatētu, ka naudas apjoms te šobrīd vispār netiek apspriests, un es par to arī "necepos". Vispirms ir jautājums - ko, kur un kāpēc darīt, un tikai pēc tam būtu - par cik darīt. (Kas gan nenozīmē, ka piekrītu Jūsu līdzībām par minimālo algu - šādas līdzības attiecībā uz tv raidījumu vadītājiem nez vai ir jebkur kapitālistiskajā pasaulē.) Bet nav tiesa, ka LTV piedāvā risināt attiecības jebkurā man pieņemamā veidā, gluži otrādi - es aicinu tikt skaidrībā par līdzšinējo sadarbību, solījumu un saistību (ne)izpildi, kā arī kopējo medija stratēģiju, kuras ietvaros var notikt viena viena vai cita sadarbība, taču LTV uzskatāmi izvairās no šādas kompleksas pieejas vai arī nespēj to piedāvāt. Es uzskatu, ka LTV vadība jau gadiem ilgi neīsteno pietiekami konsekventu, caurspīdīgu un kvalitatīvu t.s. sabiedriskā medija pārvaldi un redaktūru, man ir savs žurnālistiskais redzējums un kritēriji par to. Tālākais jau ir skatītāju, viņu priekšstāvju un lietpratēju ziņā - vērtēt, kam ir vairāk taisnības un kādam ir vai nav jābūt sabiedriskajam pasūtījumam. Aizvadītajos 10 KNL? darba gados gana daudz reižu piekāpos, neuzskatu, ka man par katru cenu tagad būtu par augšminēto jāatsakās no saviem argumentiem un jāiet ēterā jebkāda sabiedriskā medija jebkādas programmas ietvaros, ja šī medija pārvaldība un redaktūra manā redzējumā nav pienācīga sabiedriskā pasūtījuma īstenošana. JD 

LM    10:26  |  13.10.2011.

Man ir ļoti žēl, ka Dombura raidījums pazudis no TV ekrāniem. Faktiski tas bija vienīgais sakarīgais raidījums par aktuālām tēmām valstī. Es ļoti ceru, ka to būs iespējams atjaunot, ja ne LTV1 kanālā, tad kādā citā. 



1-20 ; 21-40 ; 41-48 ;
Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra
Mediji  

     Kas notiek ar „Kas notiek Latvijā?”

         Dalibnieki         


Autors: