Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 29.03.2024.
 
2011.gada 30.jūnijā noslēdzas termiņš kārtējam līgumam starp Latvijas Televīziju un Jāni Domburu par raidījuma „Kas notiek Latvijā?” veidošanu. Kopš 2011.gada marta starp pusēm notika sarunas par turpmāko sadarbību, kuras, saskaņā ar pušu vienošanos, netika plašāk atspoguļotas vai komentētas līdz to pabeigšanai. Lai novērstu neadekvātas spekulācijas vai nepatiesas interpretācijas par šīm sarunām, pušu pozīcijām, piedāvājumiem un atbildēm, šeit publicēta oficiālā pušu sarakste.
1-20 ; 21-40 ; 41-48 ;
D1    22:51  |  15.06.2011.

Nu come on, LTV - nekādā gadījumā nedrīkst pazaudēt Domburu!!! 

Māris    22:52  |  15.06.2011.

Jāni nepadodies. Bet no otras puses, cerams, ka nepazudīsi no ētera. 

kaspars    23:07  |  15.06.2011.

Jani, esmu skatijies Knl no pasa sakuma, drosi vien, ka esmu redzejis vairak nekaa pusi raidijumus. Jaatzist, ka reizeem neesmu piekritis vai truucis kompetences, bet tas nevienu bridi nav sasniedzis kkadu kritisko masu. Kaa zurnalists, viennozimigi pedejaas 10gades zelta fonda vieta garanteta. Kotam, pardon, Ltv1- ko liksi vietaa? Kas pacels reitingus? Miroslavs, Reders, Varbut Rubene????? (Paris reizes moz chalji paskatisies). Domaju un ari ceru, ka te bus Loskutova gajiens - sabiedriskaa doma. Enivei - Jani, veiksmi lai ko tu ari daritu!!!:) 

BobijsAsvalts  nero1@inbox.lv  23:13  |  15.06.2011.

Viennozīmīgi vajag KnL, un sezonu sākt pāris nedēļas pirms ārkārtas vēlēšanām, ar raidījumu arī uzreiz pēc referenduma par Saeimas atlaišanu. Raidījumu skatos no ārzemēm, un neesmu vienīgais, kam šis raidījums ir galvenais logs uz politiskajiem notikumiem Latvijā. LTV, kā nacionālajai televīzijai, ir pienākums nodrošināt populārākās politiskās debates Latvijas TV, un atbalstīt to attīstību! Bet lai nu kā tur beigsies, cerams, ka Dombura Kungs no sabiedrības redzes horizonta nekur nepazudīs! Paldies par lielisko raidījumu! 

genry  genadyk@one.lv  23:50  |  15.06.2011.

Ни одна передача не интересует зрителей настолько.Не знаю фанов ЛТВ, смотреть нечего , кроме KNL. Спасибо за нее. Надеюсь увидеть Вас и передачу в скором времени. Возможно на другом канале. Удачи! 

No malas    23:50  |  15.06.2011.

Domāju, ka Domburs vienkārši "vipendrivajetsja". Viss pārējais ir pupu mizas, bet galvenais - atalgojums samazināts par 15%. Tā kā arhibīskaps diez vai tagad lūgumvēstuli parakstīs (viņš saprot Latvijas finansu situāciju), Jānis izvēlējies citu stratēģiju. Lai gan - raidījums par oligarhu kapusvētkiem bija vienkārši dramatisks. (Sliktā nozīmē) 

mjauka    23:56  |  15.06.2011.

Kā parasti šovakar skatījos Domburšovu, līdz beigās pārsteigumā izdzirdēju frāzes par 10 gadiem un turpmāko sadarbību. Iepriekšējās reizes LTV konfliktus ar Domburu biju manījusi, bet šoreiz viss noticis klusumā. Izlasīju šeit publicētos sarakstes materiālus. Un man ir savs mazais viedoklis. Uzskatu Domburu par nenormāli labu televīzijas (un ne tikai) žurnālistu, arī raksta labi, ne tikai runā un vada diskusijas. Izmantojot šīs savas prasmes, Domburs te vienkārši "kacina" televīzijas pārstāvjus, kuri nemāk tik plaši un argumentēti visu izanalizēt un uzrakstīt viņam atbildi. Man gan arī patīk īsāki un tiešāki teksti, tādēļ Kota ne tik pārgudrais teksts liekas pavisam Ok. Bet nu sapratu, ka Domburam gribas paslavinājumu un sarūgtina samaksas samazinājums. Tikai uzrakstīts viss bezgala plaši un smalki, bet vai vajadzīgi? Domburs tāpat zina, ka ir tautas mīlēts un cienīts, vai ne? Bet gribas arī oficiālu papīru, ja? Tas, vai piekrist algas samazinājumam, gan pašam jāizvērtē - ja ir vieta, kur varēs pelnīt vairāk un samaksāt algas savas SIA darbiniekiem, lai veicas, novēlu no visas sirds. Nav skaudības, jo tiešām talantīgs cilvēks. Piem., es biju spiesta krīzes laikā pārciest algas samazinājumu par 40% tāpat kā visi mani darba kolēģi. Neviens tādēļ no darba neaizgāja, lai gan sāpēja visiem. Jo mēs neesam tik talantīgi un atpazīstami, mūs nekādā leiputrijā nekur negaidīja. Bet par raidījumu - ir nenormāli interesanti redzēt politiķu patiesās sejas, žestus, mīmiku, nevis lasīt viņu padoto sagatavotās preses relīzes, kur viss uzrakstīts tā, lai labāk izskatītos un nevis vienīgā patiesība. Daži bieži aicinātie dalībnieki sāk jau kaitināt, jau zināms, ko un kā viņi atkal teiks. Interesanti mēdz būt arī zinoši eksperti, toties cilvēku no tautas piedalīšanās visai nebaudāma, nu, Skurstene bija laba. Lai nu kā, ceru Domburu joprojām ik nedēļas skatīt un baudīt. Veiksmi! 

cits Janis    08:17  |  16.06.2011.

Varu pievienoties Dombura talanta atzinēju pulkam - domāju, ka uz citu žurnālistu fona JD vērtējums būtu - izcils. Protams, nevar arī nepamanīt, ka Jānim ir problēmas ar kritikas uztveršanu - lai ko arī pats publiski teiktu, proti, ierastās frāzes par "konstruktīvu kritiku vienmēr izvērtēšanu", tomēr kā īlens no maisa ārā lien uzvilkšanās par jebkuru negatīvu komentāru savā virzienā. Nezinu, iespējams, ka tas ir dabiski.. Kaspar, arī alternatīvas neredzu. Pēdējais pierādījums bija Rīkojuma nr.2 debates - tā pati it kā asā Nagla - debatēm pilnīgi nederīga. 

reinis  reinis@inbox.lv  10:07  |  16.06.2011.

Es ļoti gribētu, lai KNL rāda pa TV3. Tad uzreiz būtu ļoti kvalitatīvi viss. Būtu 16:9, utt. Tā kā Eiropā būtu jābūt. A LTV1 dzīvo 90's gados ar savu tehniku. 

olita    11:51  |  16.06.2011.

Varu visam pievienoties, ko par Domburu teica Dūle raidījumā par oligarhu kapusvētkiem. Vārds vārdā varētu to atkārtot un parakstīties. Domburam tiešām vajadzīgs kādu laiku atpūsties, paskatīties uz visu, arī sevi, no malas un beidzot sākt identificēt savu darbību kādu konkrētāku mērķi. Ir munīcija, īstais laiks un vieta. Vajag tikai atpūsties, lai to apzinātos. 

kaspars    12:04  |  16.06.2011.

KNL ir viss labakais raidijums visa LTV1, neviens netiek lidzi! Jasaka, lai TV3 atri panem Jani pie sevis, tad visi spicakie raceji bus TV3, de facto lidzi netiek. 

miabella    12:33  |  16.06.2011.

Dombura kungam mazliet jāatpūšas, piekrītu. kaut kas ir neatgriezeniski zudis. Varbut aties. 

Oma  ilgajonikane@inbox.lv  12:46  |  16.06.2011.

Jānis pats ir kvalitātes zīme,bet raidījums šādā versijā sevi ir izsmēlis. Lāčplēsi, mainies uz augšu! 

ineta  ineta0309@inbox.lv  14:05  |  16.06.2011.

Jāni! Nepadodies, Tu esi labākais! 

Edgars    16:33  |  16.06.2011.

Mamikins un Domburs - tie ir tie divi analītiskās žurnālistikas pārstāvji LV, kā dēļ ir vērts sekot līdzi politikai un kuru raidījumi profesionāli un argumentēti parāda to, kas patiesībā te notiek... Ja LTV pazaudēs Domburu (kā to savulaik nemākulīgi menedžējot, zaudēja Ugunusgrēka seriālu), tad mums - nodokļu maksātājiem, kas uztur šo kantori, jāiziet ielās! Tas taču absurds - mēs maksājam Kotam, lai LTV mums sniegtu kvalitatīvu, objektīvu informāciju, bet viņš tā vietā, lai mums to nodrošinātu, vnk atrakstās un kārtējo reizi parāda savu neatbilstību amatam! 

peciņa    16:35  |  16.06.2011.

Domāju, ka pašam Dūlem drīzāk jāiet atpūtā uz neatgriešanos. Domburs ir vienkārši lielisks, vienīgi šovam derētu vairāk brīvības un nepiespiestības. Tie pareizības rāmji un atļaušana veikt garlaicīgus monologus padara raidījumu brīžiem garlaicīgu. Varbūt tiešām iekš TV3 vai LNT ar lielāku brīvību varētu būt vēl labāk? Vienīgi šādu raidījumu NEDRĪKST pazaudēt. Ir tik forši, kad politiķi "atklājas". Mums ir jāzina savi varoņi. Vairāk drosmes un uzdrīkstēšanās!!! 

KAS    16:38  |  16.06.2011.

Par zvaniem savākto naudu jāatdod Domburam - to viņš ir godam nopelnījis. 

Evalc    17:09  |  16.06.2011.

Var jau Domburu kritizēt, teikt, ka KNL apnicis (drīzāk cilvēki ir vnk noguruši no politikas vispār), bet tomēr visi atzīst, ka, salīdzinot ar citiem TV žurnālistiem, Domburs ir labākais! Par atalgojumu - ārzemēs šāda līmeņa raidījumu vadītājiem maksā daudzkārt vairāk! Nemaz nerunājot par to, cik smieklīgi maz LTV gatava atvēlēt KNL raidījumu sagatavošanai. 

mezhavecis    00:55  |  17.06.2011.

Gribētos gan kādus uzlabojumus turpmākā gaitā attiecībā uz raidījumu. Vēlētos vairāk procesu analīzi nevis atsevišķu personu viedokļa izspiešanu. Visiem zināmi Šlesera, Lemberga, Šķēles stāsti, kuri tiek nepārtraukti malti jau gadiem un neko jaunu viņi tā arī nespēj pateikt. Līdzīgi ir ar partiju vadītājiem, kur vienmēr seko standarta frāzes un viedokļi. Līdz ar to vēlams vairāk piesaistīt jaunas sejas, kuriem, iespējams, ir savs viedoklis nevis tikai partijas nostāja, kura izvazāta pa visiem mēdijiem. Drīzāk vecie politiķi ir sevi izsmēluši un no viņiem maz ko jauna var uzzināt, bet tamdēļ nav raidījumam nav jāiet viņu pēdās. Tautai svarīgi nevis to, ko domā, runā politiķis, bet to, ko viņš var izdarīt, lai attīstītu valsti. Vēl pavisam nesen bija lielas priekšvēlēšanu diskusijas, kur smalki tika iztirzāti visi priekšvēlēšanu solījumi. Pēcāk noteikti vajadzētu sekot publiskam padarīto darbu auditam. Tas ko noteikti var žurnālistika ietekmēt, ir savlaicīga sabiedrības informēšana par valdībā un saeimā notiekošajiem procesiem. Šādi klusībā daudzi likumi un normas pieņemtas, kamēr prese šūmējas par atsevišķu politiķu izteikumiem. Skaidrs, ka tā ir atsevišķu personu palaista pīlē, lai aizsegā varētu netraucēti darboties savu lietu kārtošanā. Rezumējot raidījumam jāanalizē to, kas notiek Latvijā nevis kas notiek politiskā virtuvē. 

Iveta  Skosa22@lv.  11:37  |  17.06.2011.

Lai raidījums izdotos un būtu interesants,tas ir jāsagatavo - jāsameklē un jāizanalizē vajadzīgā informācija,jāizplāno norise un jāuzaicina debatētāji.Tam visam ir nepieciešams laiks un jāiegulda darbs.Jāņa darbs ir teicams,bet par teicamu darbu ir adekvāti jāmaksā.Uzskatu,ka viņam ir tiesības par savu darbu prasīt noteiktu atalgojumu.LTV to viena pati nevar izlemt,ir jāuzklausa un jāņem vērā arī autora viedoklis.Raidījumam ir jāļauj dzīvot!Autora pienākums nav pielāgoties visiem un visur.Labu veiksmi,Jāni!Lai Tev viss izdodas! 



1-20 ; 21-40 ; 41-48 ;
Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra
Mediji  

     Kas notiek ar „Kas notiek Latvijā?”

         Dalibnieki         


Autors: