Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 28.03.2024.
 
Vai 10.Saeimai tās pilnvaru laikā, līdz tautas nobalsošanai un pēc tam, referendumam turpinoties ar ārkārtas vēlēšanām, pienākums jeb pēdējais mājasdarbs būtu labot pēdējā laikā plašu rezonansi izraisījušos likumus? Vai arī „atlaižamā parlamenta” atbildība pēdējos mēnešos pirms vēlēšanām, distancējoties no populisma riska, būtu pasludināt „nedegošajiem” jautājumiem tabu, atstājot tos jaunajam sasaukumam? Kā šī sasaukuma parlamentam jālemj par Valsts prezidenta Valda Zatlera pagājušās nedēļas beigās iesniegtajām likumdošanas iniciatīvām? Šie pretrunīgie jautājumi ir šīsnedēļas, sezonas noslēguma „Kas notiek Latvijā?” debašu tematika.
Brālis Jānis    17:53  |  15.06.2011.

Droši vien raidījumā tiks skarts jautājums arī par pieņemamajiem lēmumiem naudas (oligarhu) lomas mazināšanai politikā. Šajā sakarā, Jāni Dombur, vai varētu Jums, lūdzu, kādā piemērotā brīdī palūgt tiešajā ēterā uzdot jautājumu cienījamam Brigmaņa kungam (kas, kā rādās, ne visai vēlas atzīt kāda viņam tuva oligarha būtisku ietekmi pār viņa partiju apvienības lēmumiem), kā tad tas tā nākas, ka pāris mēnešu laikā šī gada sākumā pēc tam, kad A. Lembergs bija zaudējis ietekmi paša prihvatizētajos Ventspils naftas uzņēmumos, ieskaitot Latvijas kuģniecību (kā rāda dažādi publicētie materiāli no kādas krimināllietas), vesela virkne Ventspils naftas koncerna vadošo amatpersonu un darbinieku bez jebkādiem konkursiem tika iekārtoti atbildīgos amatos valsts uzņēmumos, kuri vairums atrodas Satiksmes ministrijas pārziņā, kuru, savukārt, vada ZZS izvirzīts ministrs U. Auguļa personā. Šie uzņēmumi ir, piemēram, Latvijas dzelzceļš, Latvijas pasts, Latvijas autoceļu uzturētājs, AirBaltic, kā arī Rīgas brīvosta un Valsts privatizācijas aģentūra. Ir arī citi. Vai Brigmaņa kungam nešķiet, ka šis ir viens no spilgtākajiem piemēriem, kā izpaužas šī oligarhu ietekme politikā? Un kāds ir Brigmaņa kunga viedoklis, vai šo pašam oligarham uzticamo personu iekārtošana minētajos uzņēmumos varētu būt saistīta ar tā vēlmi atrasties blakus lielām naudas plūsmām un būt labi informētam par notiekošo, kā arī ietekmēt pieņemamos lēmumus, piemēram, attiecībā uz dažādiem iepirkumiem vai ārzonās reģistrētu uzņēmumu iesaistīšanu starpniecības darījumos naudas nopludināšanai? Vai tas nav saistīts ar oligarha vēlmi atrasties tuvu šiem uzņēmumiem, lai varētu tos izdevīgi prihvatizēt, kad pienāks laiks? Šķiet, ka to sauc par valsts nozagšanu. Paldies liels. Ceru uz atsaucību mūsu visu interesēs. 

SVgTNSQHQT  YyfOkPkC  22:01  |  30.05.2012.

Great picture of the cat on the deck!Nice to hear a cool bzeree blew through for a while. That's a cute baby hat. I need to get knitting for my first grandbaby, due the middle of October. Have never knit baby items.Hang in there, the tourists will go away eventually. 

cgbfUBKhuI  JhCpyQkoTOMUSrmYeIq  07:00  |  31.05.2012.

Your cat, your hat, your deck ... all beautiful! I love the glempsis into your life you give your readers. It was great here today, hot but not as humid, the air was clear. A perfect summer day. 

SvSiVdnUEQYPQgyE  owHWpFCB  11:16  |  01.06.2012.

jjzuIn zzjanowxmlkn 

wEunsglQK  pvbFiqYo  05:13  |  02.06.2012.

Cookie, you know, I just might do that! If I can find one around here...I'm sure they've got to have them somwheere...Julie, Thank you! I hope your co-worker comes through for you, you lucky lady!Christie, You are a woman after my own heart. I know what I'll be doing with my next batch now - that sounds fabulous!Poppy, nice to meet you too! Sounds like you've lived in some very nice places! I love the Big Island, and I dream of Italy (or Europe? I'll have to go check out your blog!) Thanks for stopping by mine!Ann, me too!!Ilva, I will make it there one day! I'm determined. Wish I could have taken that tree off your hands. I have to say that I never felt sick from figs - not like I have after eating bushes worth of raspberries ;)Zoomie, yeah, I never really thought about figs being here. Now I've heard so many people have trees I"m going to have to get my own or make new friends!!Deb, thanks! I didn't know either until I got the tip - probably because they were always long gone before we got our lazy butts all the way to town! 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: