Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 29.03.2024.
 
Viena no diskusijas „Kas notiek Latvijā?” sadaļām saistībā ar oligarhiem bija veltīta ceturtajai varai – ietekmēm medijos un potenciāliem mediju uzdevumiem un nākotnei.
Viedoklis    19:03  |  09.06.2011.

Kas notiek ar medijiem un žurnālistiem, ja tos uzrauga valsts lieliski var redzēt tepat aiz robežas - Krievijā. Tas ir efektīvs veids kā manipulēt ar sabiedrisko apziņu. Ne velti Latvija joprojām ir Krievijas nedraugs NR.2 (pateicoties masu psihozei ap leģionāriem, histēriju par Kononovu u.c.) tūlīt aiz Gruzijas. Žurnālistikas principiem atkarībā no vēja virziena, vai konjuktūras nevajag mainīties. 2001. gqd vairums mediju jau parakstīja Latvijas preses, radio un televīzijas žurnālistu profesionālās ētikas kodeksu. Šaubos, vai tur kas jāmaina, jo tas kas ir jau bieži netiek pildīts. Pēc klasiskajiem žurnālistikas principiem ziņas jāveido precīzas, neitrālas un sabalansētas. Svarīgi nepazaudēt godīguma un taisnīguma principus citādi sanāks kā ar Anitu Daukšti "Neatkarīgās Rīta Avīzes" galveno redaktori par kuru klīst diezgan parupjas anekdotes kā par pērkamu sievieti. 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: