Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 23.04.2024.
 
Ar šo rakstu noslēdzas „Kas notiek Latvijā?” rakstu sērija ar analīzi par straujo valsts budžeta izdevumu pieaugumu vai līdzekļu „apgūšanu” pērngada decembrī vairāk nekā 100 miljonu latu apjomā, salīdzinot ar citu mēnešu vidējiem izdevumiem. Šis fakts rada pamatu jautājumiem par to, vai vēsturei jāatkārtojas šogad un uz kā rēķina notiks budžeta konsolidācija 2012.gadā. Pēc precedentiem ar straujiem atalgojumu pieaugumiem un neplānotiem remontiem, šajā rakstā – par ārpakalpojumiem valsts institūciju „kapacitātes trūkuma” dēļ, par tehnikas pirkšanu, iztērējot visu pieejamo naudu, un par maksājumiem par ēkas uzturēšanu astoņus mēnešus uz priekšu.
vasjad    12:18  |  11.11.2011.

Kaut kur rakstīju par ierēdņu daudzumu un to cenu priekš valstij. Nezinu vai kāds sagudroja tālāk, ko gribēju teikt ar to. Bet konsolidācijas datu apmēri ir ap 100 -150 miloni. Un šie tādi paši, ka lieko ierēdņu uzturēšana? Vai ļoti līdzīgs tam Un tad nevajadzes atņemt medicīnai, sportam u t.t - kaut tur arī iespējams ekonomēt. Bet vairāk vajag samazināt tieši ierēdņu algas un to skaitu. (ne visus valsts iestādēs strādājošus, kā tika darits līdz šim, atriebjoties uz apkalpojošo personālu vairāk, bet ierēdņiecību). Vai ne t.p. tik grūti iet sarunas ar aizdevējiem, ka viņi varbūt pieprasa tieši TADU tēriņu samazināšanu? Strukturālo. 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: