Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 29.03.2024.
 
Saeima ceturtdien ievēlēja Juri Jansonu tiesībsarga amatā. 2.marta publiskajās debatēs „Kas notiek Latvijā?” J.Jansons, tobrīd vēl tikai amata kandidāts, atklāja savu redzējumu par prioritāri veicamajiem darbiem gadījumā, ja kļūs par tiesībsargu. Taču otra amata kandidāte un cilvēktiesību eksperti sniedza papildus, atšķirīgas versijas gan par primāri veicamajiem darbiem, gan tiem rādītājiem, pēc kuriem vēlāk novērtēt darba rezultātus. Visu priekšlikumu kopumu jaunais tiesībsargs tagad var izmantot, lai padarītu institūcijas darbu iespējami lietderīgāku sabiedrībai.
vasjad    12:37  |  17.03.2011.

LV bija 100 deputāti. Tagad 8 EP. Kopā 108. Kaut valsts palika nemainīga. Saeimā vajag vismaz par 8 mazāk - 92. Bez Satversmes grozijumiem - atņemt no Saeimas deputātu gada algas budžeta šo 8 gada algas EP. Bet palikušo sadalīt uz 100 un uz 12! Tā būs reāla mēnaša alga 1 deputātam. Tā pat iespējams reāli "samazināt" Saeimas deputātu skaitu Saeima līdz 60 virtualajiem bez Satversmes grozijumiem un ieekonomēt valsts budžetu ne tikai tautas kalpu algās, bet arī bez referenduma tēriņiem. 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: