Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 29.03.2024.
 
Mācības pēc tiesībsarga darba aizvadītajos gados, kandidātu piedāvājumu plusi un mīnusi, profesionālie un politiskie argumenti Saeimas balsojuma priekšvakarā – tās ir šīsnedēļas „Kas notiek Latvijā?” debašu galvenās vadlīnijas.
Andris    23:54  |  01.03.2011.

Man liktos dīvaini, ja nepiedalītos pašreizējais tiesībsargs Apsītis. Bet, ja atteiktos, tad tukšu krēslu studijā! 

Mg    08:56  |  02.03.2011.

Ja tie frakciju vadītāji sāk pārliecinoši apgalvot kā balsos viņu frakcijas deputāti, tad derētu pajautāt - kā viņi gatavojas kontrolēt deputātu slēgto balsojumu? Un arī jautājums gan žurnālistiem, gan frakciju vadītājiem - vai mēģinot noskaidrot kas par ko balsos vai arī skaļi solot balsot par vienu vai otru kandidātu, jūs nenodarat ļaunumu šai personai, kurai pēc tam ir grūti nomazgāties no saistības ar kādu partiju? Varbūt vajadzētu cienīt Saeimas kārtības rulli un slēgtajam balsojumam tiešām vajadzētu būt slēgtam un nevienam nevajadzētu teikt par ko viņš balsos, nevienam nevajadzētu solīt par ko balsos viņa frakcijas biedri un nevienam nevajadzētu veikt izmeklēšanu kas par ko ir nobalsojis. Kāpēc ir vajadzīga šī visu amatu politizācija? 

diemžēl.    09:28  |  02.03.2011.

ne pa tēmu, par tautas skaitīšanu, nu kārtējo reizi nauda pakasta nekas internetā normāli nedarbojas, kārtējais latviešu fufelis, jo otru dienu mēģinu pieslēgties 9.00 -10.00 rezultāts nekāds, protams tauta vainīga, nevis izsaimniekotā nauda. 

E-d    11:58  |  02.03.2011.

Man ne pārāk sākumā patika Jansons un kad izdzirdēju, ka Vienotība popularizē savu kandidātu Kovaļevsku - un izplata ziņu, ka viņa ir galvas tiesu pārāka cilvēktiesību eksperte nekā Jansons - domāju, nu jā.. Tad jau labāk viņu.. Bet tad - paskatījos publiskās intervijas/debates, kurās viņi piedalījās (ja nelados, 100. pantā un vēl k-kur): un pasarg Dievs to Kovaļevsku likt par tiesībsargu: pilnīga pelēka pele, kas visas atbildes nokopē no Jansona un neko sakarīgu nevarēja pateikt ne par vienu jautājumu... Tas, ka viņa k-kur ir strādājusi un k-ko darījusi - pilnīgi neko nenozīmē, zinot, kā tiek ielikti cilvēki amatos mūsu valstī - bet tas, ka cilvēkam nav pilnīgi nekāda viedokļa un atbildes ir maigi izsakoties amatieriskas, tas gan ir būtiski! Bet Jansons jau arī man nepatīk - tāds glumš tipiņš: labāk būtu tur Sudrabu ielikuši - vai vēl labāk - apvienotu Ombuda biroju ar Valsts kontroli (mēs taču optimizējam valsts iestādes, ne?) un tad attiecīgā iestāde Sudrabas vadībā varētu gan auditēt iestādes, gan arī otrs departaments - pieņemt sūdzības un cīnīties par cilvēktiesību pārstāvību 

piekrītu Ikstena    17:29  |  02.03.2011.

varam jau filozofēt un diskutēt visu vakaru, bet, baidos, ka karavāna ies tālāk un, citējot Ikstenu, nāksies arī viņam piekrist: "Vienotības un ZZS cīkstēšanās ap Saskaņas centra (SC) izvirzīto tiesībsarga kandidātu Juri Jansonu ir poligons jeb izmēģinājuma lauciņš lielajai spēlei par valsts prezidenta amatu, norāda politologs Jānis Ikstens, vērtējot premjera Valda Dombrovska (Vienotība) aicinājumu ZZS nepārkāpt koalīcijas līgumu balsojumā par tiesībsargu." ... un kandidātu īpašībām šeit nav absolūti nekādas nozīmes 

Janis  10905@hotmail.lv  18:12  |  02.03.2011.

Nejēdzīgam amatam meklē jēdzīgu kandidātu - neiespējama misija, bet kretīniem tas pa spēkam. 

Jakov    18:25  |  02.03.2011.

Ja atkal tiks izbidits kautkads neznokurienes izvilkts pilnigi nederigs kandidats, kas nav spejigs pat skaidrot sabiedribai un zurnalisitem savu juridisko, cilvektiesibu poziciju, tadjalaiz si Saeima vala. Jo Jansons savus skeletus no skapja solijas vilkt tikai pec ievelesanas. 

zemniece    21:20  |  02.03.2011.

Ģenerālmēģinājums prezidenta izvēlei,skaidris kad ja uzvarēs Jansons tad būs HŪTE VAI viņam tuvs cilvēks tad tik redzēsim kā vaig zagt, 

es    21:54  |  02.03.2011.

Jansons pēc runas atgādina Vilnīti ists ieliktenis. Tukša vieta. 

Maris  marisla2@inbox.lv  22:12  |  02.03.2011.

Cienijamais Dombura kng,ka var ticet Vienotibas izvirzitai personai?Vienotiba ar saviem izteikumiem un savu darbibu jau sevi ir pieradijusi,kaut vai satans ir tiesibu sargs,tikai ne Vienotibas persona.Ar cienu Maris, Liepaja. 

Daina    23:30  |  02.03.2011.

Manā skatījumā vispār partijas tādos amatos nevar virzīt kandidātus-labāk konkursu rīkot un tad no esošiem kandidātiem uzklausīt un izvērtēt to atbilstošāko.Tā neloģiski sanāk-vai Kovaļevska pēc būtības varēs apstrīdēt kādu VIENOTĪBAS pārkāpumu?Tas no sērijas:mēs tev sagādājām darbu un tu mums tagad darīsi,kā mēs liksim...tas attiecas arī uz otru kandidātu. Nezinu kā citiem,bet man likās,ka no Kovaļevskas puses tāda augstprātība virmoja,lai gan no otras puses,viņa varētu būt labāka par Jansonu. 

taisnis    23:32  |  02.03.2011.

Slēgtā balsošana ir izdevīga tiem kuri izmanto balsu pirkšanu viņiem vēlamajam balsojuma rezultātam !!! Tie ir skaidri saskatāmi un ir gatavi saviem mērķiem apvienoties pat ar citu uzskatu citu interešu deputātiem !!! Līdz nākamājām saemas vēlēšanām ZZS kungi !!! 

taisnis    23:45  |  02.03.2011.

Tā tas bija arī ar Maizīša ievēlēšanu, neviens taču neatzinās ka tika mainījis uzskatu balsot "par" kā bija solījis līdz tam, vot tā ir ar to sirdzapziņu varbūt nopērkamu !!! 

EAL    14:11  |  03.03.2011.

Esam A P R U N Ā J U Š I šo kandidatūru. "Autors" LZS Saeimas deputāte Iveta Grigule. Laiks: "Kas notiek Latvijā?", 2011. gada 02. martā no 21:20 līdz 22:30 Cien. Grigules kundze, aprunāt nav labi! Šis netikums piemit daudziem, taču par to nav publiski jāstāsta. Jūs laikam gribējāt teikt, ka esat apspriedušies par šo kandidatūru. Tad tā arī turpmāk izsakaties! 

..............    14:51  |  03.03.2011.

TIESĪBSARGA, CIVLĒKTIESĪBU UC. PASĀKUMUS LATVIJA IR DEGRADĒJUSI ŠO KATEGORIJU PIESAVINĀŠANAS NO PRAIDERIEM , IMIGRANTIEM UN FEMINISTĒM. Kur paliek visi labas pārvaldes, tiešas un adekvātas informācijas, mediju pretzombēšanas, mobingošanas un darba tiesību ierobežojumi pilsoniskas pārliecības dēļ? 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: