Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 25.04.2024.
 
Pērngada beigās mēneša laikā „saforsētā” 2011.gada valsts budžeta pieņemšana nu sāk uzrādīt savu problemātiku. Šīsnedēļas „Kas notiek Latvijā?” (KNL) debates saistībā ar ģimenes valsts pabalstu (ĢVP) samazināšanu, kas šajā budžetā tika ierēķināta bez skaidra izmaiņu plāna, faktiski uzrādīja daudz dziļāku diagnozi briestošajai jezgai ap gaidāmo 50 miljonu budžeta konsolidāciju un „konsolidācijas noguruma” cēloņiem un sekām.
Andris    17:53  |  21.01.2011.

Vismaz labi, ka sākam saprast, ka ĢVP nav nekāda sakara ar valsts sociālo budžetu, jo šie pabalsti nav soc.apdrošināsanas objekti. Pārējie pirmsdzemdību un pēcdzemdību pabalsti tiek apmaksāti kā darba nespējas lapas un tie ir sociālās apdrošināsanas objekti, bet "vienā maisā" likt vienkārši šīs lietas tā nedrīkst, un nav tā pa niekam attaisnojama sociālās apdrošināšanas aksiomu nezināšana, diskusijas taču notiek valsts līmenī! Un meklējot līdzekļus ĢVP ir jāmeklē tos, pirmkārt, piekritīgajos mērķiem budžetos. 

Inga    13:53  |  22.01.2011.

Andri! Piemaksām pie pensijām par stāžu arī nav jābūt no sociālā budžeta. Raidījumā jau runāja tikai par to iespējamu samazināšu. Ja runā, tad runā par visu. 

Andris    19:02  |  31.01.2011.

Inga, piekrītu, tas ir neapstrīdams fakts! 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: