Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 24.04.2024.
 
Bez elektrības desmitiem tūkstoši valsts iedzīvotāju, iestādes, skolas, pasts, veikali un citi uzņēmumi. Bez elektrības pilsēta un vairāki pagasti. Ne stundām, bet dienām ilgi, dažviet jau otro nedēļu. Kāpēc šāda situācija 21.gadsimtā Eiropas Savienības valstī? Vai tas ir adekvāti tiem procesiem dabā, par ko ziema šogad „parūpējusies”? Vai adekvāta ir „Latvenergo”, valsts struktūru un dienestu, pašvaldību gatavība šādu situāciju novēršanai? Kāda var būt cena, lai šādas situācijas ierobežotu turpmāk? Šī ir tematika šīvakara debatēm „Kas notiek Latvijā?”.
1-20 ; 21-21 ;
Ainārs  vinzinis@inbox.lv  14:22  |  05.01.2011.

Vai Ekomomikas ministrs vispār ir iedomājies, ko nozīmē elektrības stigu paplašināšana? Latvenergo runā par 15 000 km! Tās ir milzīgas mežu platības. Neaizmirstiet, ka jebkura ciršana jāsaskaņo ar Valsts meža dienestu, ar 170 000 privātiem meža īpašniekiem, ar Vides minisriju, jāveic ietekmes uz vidi novērtējums.Tā ir MILZĪGA birokrātiska procedūra un MILZĪGA nauda. Kas to visu darīs, kā visu kokus dabūs laukā? Meži nav tikai viens uzņēmums - AS Latvijas valsts meži. Kas privātiem īpašniekiem kompensēs ja būs jācērt jauns, nenobriedis mežs? Jau tagad nav naudas, lai kompensētu aizliegumus cirst. Nedod dievs, ja ir mikroliegums, vai pat dabas rezervāts. Tur cirst un nelikties zinis par dabas vērtībām !?? O, drosmīgi, bet Eiropa mūs nesapratīs un atkal būs jāmaksā lielas soda naudas. Piedodiet, bet pirms kaut ko tādu runāt vajag padomāt ar galvu nevis ar .... Izsaktās,ka tā ir tikai tukša, nekompetenta, Kampara muldēšana 

V.    15:44  |  05.01.2011.

Ierosinu uz raidījumu uzaicināt arī Miķelsonu, jo Žīgurs jau vairākas reizes ir kritizējis iepriekšējo vadību, par līdezekļu neiedalīšanu stigu kopšanai. 

Marianna Gulbins  valentina_br@inbox.lv  16:42  |  05.01.2011.

Mums Līvānu novada Rožupē elektrības padeves pārtraukkumi ir regulāri, ne tikai dabas stihiju laikā. Šī gada augustā elektrības nebija veselu nedēļu. Visu ledussakpī sasaldēto gaļu. ogas, sēnes u.c. produktus dabūjām izmest. Mēs ziņojam Latvenergo dispečerdienestam un katru dienu saņēmām atbildi: varbūt šodien būs. Te ir runa par Latvenergo vadības cinisko attieksmi pret mazo un nožēlojamo patērētāju un arī pret sava uzņēmuma montieriem, kuru skaits ir smieklīgi mazs. Ja būtu zemē ieraktie pārvadi un līnijas labā tehniskā stāvoklī, tad nevajadzētu montierus dzīt neskaitāmas stundas dienā bez brīvdienām pa sniegu līdz jostas vietai zem sapuvušām līnijām nosisties. 

..123...    19:48  |  05.01.2011.

Pagājušajā gadā uz Ziemassvētkiem situācija ar minimālu sniega kārtu bija identiska, uzsniga sniegs un pazuda elektrība, pēc 6~8 stundām padeva tika atjaunota. (Atbrauca LGO darbinieki, uzkāpa stabā un pieslēdza līniju, kura zem sprieguma pārslodzes vai kā cita vienkārši atslēdzas). Jautājums, vai man kā pakalpojuma ņēmējam un maksātājam no LGO puses nav jānodrošina elektroenerģijas padeve 8-24h periodā, kā tas ir noteikts Lattelekom un citiem sakaru un jebkādas enerģijas padeves operatoriem, pretējā gadījumā par nokavētām maksājuma dienām ir soda procenti, bet LGO par padeves neesamību 3~5 dienu periodā reakcijas nav nekādas? 

Jānis Bukšs  supenka@gmail.com  20:33  |  05.01.2011.

Ar katru gadu un katru jaunu ziemu šīs problēmas būs tikai asākas. Vienīgais risinājums: lai Latvenergo mazāk skaita peļņas miljonus, bet katru gadu metru pa metram pāriet uz elektropārvades līnijām, kas ir zemē ieraktu kabeļu veidā, un sāk to ar posmiem, kas iet cauri mežiem! 

jrs    20:38  |  05.01.2011.

Personīgā pieredze: Maniem mežiem iet cauri vietējās nozīmes elektrolīnija katru gadu uz tās uzgāžas kāds koks un sarauj vadus. Šovasar trīs reizes. Esmu vērsies pie elektro tīkliem ar ierosinājumu kopīgiem spēkiem attīrīt līniju no potenciāli bīstamajiem kokiem. No viņu puses bija nepieciešams pacēlājs un elektro atslēgšana. Man atbildēja kad uzgāzīsies tad arī viņi brauks. Citādi tas ir MAKSAS pakalpojums. 

zemniece  valroze@inbox.lv  21:07  |  05.01.2011.

2005.g.vētra tik lika sarosīties zemniekiem nopirkt ģeneratorus,kā to arīes izdariju bet LATVENERGO neko nav paveikuši tik palielinājuši tarifus lai sev varētu nodrošināt algas un prēmijas. Miķelsons sanēma prēmijas 10tūkstošiem bet es jau šogad govis esmu vairākas dienas slaukusi ar ģeneratoru,neskatoties kad atrodos 10km no Valmieras vaig tik uzpūst 10m|sek.tumsa klāt. Neapskaužu novadniekus Ladgaliešus kad viņi tā nosodīti pat svētkos,pieprasat visbargākos zaudējumus no miljonu grābējiem arī no Miķelsona TP sponsora. 

Andrejs  andrejs.mirosnikovs@inbox.lv  21:14  |  05.01.2011.

Laimīgu Jauno gadu! Esmu pensionēts sakaru darbinieks. Kamēr Padlatvijā pastāvēja telefonu gaisa vadu līnijas, viņas tika būvētas tieši gar šosejām un autoceļiem, lai jebkurā laikā ērti varētu šīs līnijas apsekot, vai atrast bojājumus. Šobrīd, Lattelekom šīs līnijas gandrīz pilnībā ir likvidējis. Ceļu malas ir brīvas!! Lai tad nu Latvenergo būvē visas vidējā sprieguma elektrolīnijas gar ceļu malām, nevis taisnās virzienā no viena ciema uz otru cauri purviem un mežiem. 

Pensis    21:49  |  05.01.2011.

Nu taču,- elementāri, “Yatsoni”! Kabeļos zemē (> 70 cm.) to el.en. padevi plastmasas caurulēs apdraudētajās zonās (vismaz); [atcerēsimies kaut vai PSRS AM sakaru augstsprieguma kabeļus un to aizsardzības zonas] Vajadzīgas nevis “ķēkšu debates”, bet radikāli risinājumi, jo kopumā nebūtu pārāk dārgi, aprēķinot arī atjaunošanas izdevumus laika apstākļu ietekmē. P.s. Zagļi mūsdienās atklājami arī elementāri ar dažādām “uzpariktēm-sensoriem”)... 

ina  saulespilna@inbox.lv  22:26  |  05.01.2011.

kas ir tie kas saņem jaunus pieslēgumus un latvenergo iegulda miljonus? ko tas čalis tur blefo? lai saņemtu pieslēgumu jāmaksā tūkstoši ,neviens nekur no latvenergo puses pat nedomā ko investēt ,tikai izspiež naudu! neesmu dzirdējusi ,ka latvenergo investē! kas ir tie kas dabū ,un kas tie kas pigu ,ja nav pat tūkstotis? par ko tas valdes loceklis blefoja tik un tik miljoni ,viņiem jēgas nev 

Pensis    22:30  |  05.01.2011.

Piebilde par izmaksām el.en.piegādes “kabelēšanā”: nu nav taču tik trakas tās kabeļu un darba cenas (ja izslēdz dažādus “otkatus”, mājieni uz kuriem noprotami no dažu “debašu” dalībnieku pieminētajiem cīpariem). Vajag taču rēķināt, rēķināt un rēķināt...(un kontrolēt). Varbūt daudz kam pietiktu ar 140 mln. ietaupīšanu no no TEC-2 rekonstrukcijas kārtējā “otkata”!? 

georgs    22:33  |  05.01.2011.

es ludzos lai nozage kokus pagajusa ziema tie atteica aizsajoslas tie prasa milzigas sumamas 

Marta    22:34  |  05.01.2011.

Vētra, sniegs, ledus, utt., bet elektrība "raustās" jau pāris mēnešus. Dzīvoju pilsētā, kabeļi pa zemi... Vairs nav lietojams CD atskaņotājs un skaņas pastiprinātājs. Privātpersonai nav tiesību(?), bet tepat uzņēmēji vieglajā rūpniecībā gan par laimi ir pamanījušies piedzīt no Latvenergo kompensāciju par energo bloku un akumulatoru elektronisko shēmu bojājumiem. 

Pensis    23:06  |  05.01.2011.

05.01.11. “debates” par el.en.piegādes krīzi – tikai “ķēkšu muļļāšanās” par nogulēto infrastruktūras nodrošinātību (el.en.; ceļi; tehn.aprīkojums; esošo spēku mobilizācijas iespējas). Pagaidām vēl tikai “čiks” vien, bet vismaz “piekārts pie zvaniņa”, kas jau drusciņ iecerina... 

Ineta  zivtina8@inbox.lv  23:39  |  05.01.2011.

Jau sen pārstāju skatīties Jūsu raidījumu, bet šovakar noskatījos raidījumu. Secinājums viens- raidījums sevi izsmēlis. Kāda ir šī raidījuma pievienotā vērtība?- Nekāda. Tukšas vecu sievu pļāpas. Latvijas žurnālistikas vājuma apsliecinājums. Ja kopš 2005. gada debatēm nekas nav mainījies, kad kāpēc Dombura kungs pašapmierināti sēž tur, kur viņš sēž un ļauj savā kontā iekrist honorāram????? Pašam tā kā nav kauns. Intervijās jau izrunājās skaisti par prasīgumu pret sevi un citiem..... Kur ir viņa žurnālista kā piektās varas pārstāvja darba rezultāts? -Līdzvērtīgs kā krievu šovam OKNA. Pēc šāda raidījuma vairs negribas maksāt nodokļus. Patiešām. Un šoreiz runa neiet par ataicinātajām atbildīgajām personām... Nē. Noskatoties man pat neradās iespaids, ka Dombura kungam pašam patīk tas, ko viņš dara. Nu nav ne entuziasma, aizrautības. Vienkārši iznāca, ar mākslīgu ieinteresētību aizvadīja raidījumam atvēlētās minūtes....Es neesmu tā, kam patīk nolikt citu darbu, zinu, ka vieglāk kritizēt nekā pašam darīt, bet grūti noskatīties uz žurnālistikas lētumu un sviestu! 

Olita    01:23  |  06.01.2011.

Diemžēl jāpiekrīt Inetai. Ļoti žēl, bet pēdējā laikā raidījums degradējas. Un tas tieši paša Dombura kunga dēļ. Šodien (un ne jau pirmo reizi) Domburs izskatījās tāda pat līmeņa runātājs kā zemnieks no Kokneses. Zemniekam tas ir normāli, bet ne jau raidījuma vadītājam ... Neesmu politiķu īpaša aizstāve, bet acīmredzama ir Dombura īpašā nepatika pret Kampara kungu, duras acīs jau kuro raidījumu pēc kārtas. Šis nav tas raidījums, kurā to var atļauties. Un pats, domājams, Domburam nepatīkamākais - Kampars noteikti vinnē. Un tā Dombura kunga un Kokneses zemnieka kopīgā prasība pēc konkrēta seku novēršanas beigu datuma - pat zemnieka kungam, par Domburu pat neieminoties, tā kā būtu jāsaprot, cik milzīgā mērā šis datums atkarīgs no laikapstākļiem! Atšķirībā no Inetas, es raidījumu vēl skatījos, bet turpmāk laikam izvēlēšos ko citu, atvainojos... 

Liza    07:57  |  06.01.2011.

Sapuvušos stabus jāmaina pret kabeļiem. Latvenergo stigas bija jātīra sezonā, kad sniega nebija, vismaz tos kokus, kas aug slīpi uz līniju pusi. Laikam visi atlaisti no darba, nav kam strādāt. Tas ir fakts, ka resnos kokus tiesību akti neļauj nocirst. Ar šīm problēmām sastopas arī ceļinieki. Taču bija jārīkojas, iekams tas koks paspēja izaugt. Tā arī ir nolaidība. Manuprāt šīs līnijas tādās vietās, kas ir prom no acīm, no Reģionālajiem ceļiem, no sabiedrisku vietu redzamības, varētu arī nodot mazdārziņu lietotājiem 30 m uz katru pusi, kopšanai. Ja viņi koptu savus lauciņus, audzētu dobes un sīkkrūmus, tad Latvenergo nebūtu speciāli jātīra nodalījuma josla. 

Fricis    10:35  |  07.01.2011.

Es ierosinātu izskaust jēdzienu "peļņa" un "dividendes" no tādiem valsts uzņēmumiem, kas nodrošina sabiedrību ar energoresursiem un sabiedriskajiem pakalpojumiem. Arī regulatora "motivācijas pakete", starp citu, būtu krietni jāmaina - tai vajadzētu būt motivētai cīnīties par zemākajiem iespējamajiem tarifiem. Tā visa sistēma ir maināma, taču intreses kaut kur augšā vai apakšā acīmredzot ir tik spēcīgas, ka tas nav iespējams :( Reti kurš runā par lietu pēc būtības.. ko nozīmē "Peļņa" Latvenergo gadījumā - man kā patērētājam laikam nekad nesaprast 

M. Ang Geck  ang.geck.5@skymail.mn  14:41  |  25.03.2012.

PIEZĪME JŪS ESAT TO GET ATPAKAĻ UZ ASV VIA: ang.geck.5@skymail.mn un ang.geck.5@inbox.lv Mans vārds ir Mr.Ang Geck, priesteris Romas katoļu baznīcā šeit Āfrikā. Es dodu aizdevumu ar pieņemamām procentu 3%. Es dodu aizdevumu no diapazona EURO1, 000 līdz 50 miljoniem EUR. Atzīmē, ka jebkurš no aizdevuma veida jūs meklējat i var dot jums. Ja jūs interesē, lūdzu, sniedziet mums šādu informāciju: ang.geck.5@skymail.mn un ang.geck.5@inbox.lv {Aizņēmēja datu informācijas} Aizdevuma summu, kas nepieciešama; ............... Aizdevuma summa nepieciešama Words ....... Pilns nosaukumi; ....................... Valsts: .......................... Zip / Postal Code: ................. Derīgs mobilā telefona numurs; ......... Adrese .......................... Lai aizdevums; ................. Adrese .......................... Nodarbošanās: ...................... Dzimums: vīrietis vai sieviete; .......... Valstspiederība ...................... Aizdevuma termiņš .................... Valsts ............................ Pilsēta ............................. Vecums .............................. Sveicieni, E-pasts: ang.geck.5@skymail.mn E-pasts: ang.geck.5@inbox.lv Mr Ang Geck 

M. Ang Geck  ang.geck.5@skymail.mn  14:42  |  25.03.2012.

PIEZĪME JŪS ESAT TO GET ATPAKAĻ UZ ASV VIA: ang.geck.5@skymail.mn un ang.geck.5@inbox.lv Mans vārds ir Mr.Ang Geck, priesteris Romas katoļu baznīcā šeit Āfrikā. Es dodu aizdevumu ar pieņemamām procentu 3%. Es dodu aizdevumu no diapazona EURO1, 000 līdz 50 miljoniem EUR. Atzīmē, ka jebkurš no aizdevuma veida jūs meklējat i var dot jums. Ja jūs interesē, lūdzu, sniedziet mums šādu informāciju: ang.geck.5@skymail.mn un ang.geck.5@inbox.lv {Aizņēmēja datu informācijas} Aizdevuma summu, kas nepieciešama; ............... Aizdevuma summa nepieciešama Words ....... Pilns nosaukumi; ....................... Valsts: .......................... Zip / Postal Code: ................. Derīgs mobilā telefona numurs; ......... Adrese .......................... Lai aizdevums; ................. Adrese .......................... Nodarbošanās: ...................... Dzimums: vīrietis vai sieviete; .......... Valstspiederība ...................... Aizdevuma termiņš .................... Valsts ............................ Pilsēta ............................. Vecums .............................. Sveicieni, E-pasts: ang.geck.5@skymail.mn E-pasts: ang.geck.5@inbox.lv Mr Ang Geck 



1-20 ; 21-21 ;
Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: