Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 29.03.2024.
 
„Kas notiek Latvijā?” šīsnedēļas debatēs turpinās pagājušajā nedēļā aizsākto partiju piedāvājumu, politiķu vārdu un darbu vērtēšanu, bez deputātu kandidātu piedalīšanās - saistībā ar sabiedrības vajadzībām un valsts interesēm, tādējādi modelējot arī to, kādi papildinājumi partiju plāniem būtu prasāmi līdz vēlēšanām. Šonedēļ, atkal piedaloties nozaru lietpratējiem un personībām, teorētiķiem un praktiķiem, centrālais atskaites punkts būs ekonomiskie un sociālie jautājumi, bet arī - ne tikai tie.
Krista    12:01  |  25.08.2010.

Mani nopietni satrauc politiķu populistiskā un primitīvā tendence kā risinājumu visām problēmām veselības, izglītības un kultūras jomās vienkārši "mest virsū vairāk naudas" ar banālo aiz matiem pievilkto argumentu, ka "Igaunijā (vai kādā citā valstī pēc vajadzības) lūk ir tik un tik no IKP". Nupat atkal veselības jomā iegāza 26 miljonus latu. Un kam no tā peliek labāk?! Pirmkārt, NAV mums tās naudas, otrkārt, ne jau naudas daudzums ir izšķirošais kādas problēmas risināšanā. Katram daudzmaz izglītotam cilvēkam, kas ir saskāries ar veselības vai izglītības sistēmu ir skaidrs, ka būtiskus uzlabojumus un ietaupījumus tajā varētu panākt ar gudru darba optimizāciju, lai, piemēram, neveidotos dzīvās rindas, kurās cilvēki tērē savu laiku un kas turklāt rada augsni korupcijai... šis ir tikai viens mazs piemērs, bet tādu ir tūkstošiem lielos un mazos mērogos. KAD kāds beidzot sāks problēmas risināt inteliģenti, nevis tikai taurējot "a dodiet mums vairāk naudas, lai nopirktu mašīnu, kas taisa ping!"?! 

luteranis    13:26  |  25.08.2010.

Kādus konkreti pasakumus partijas veiks realai nodoklu nemksanas apkarošanai, jo nevar but 40% ekonomikas ir pelekaja zona un mes brinamies kapec budzeta nav naudas? 

E-d    14:11  |  25.08.2010.

Pēdējā laikā raidījumi tādi bezzobaini un samērā garlaicīgi... Arī lūgto viesu dēļ. Protams, ka būtisku lomu nospēlē arī tas, ka laikā, kad ir daudz interesantākas lietas par ko runāt, visu laiku tiek "muļļāts" viens un tas pats - ekonomika no šaura "speciālistu" skatpunkta... Labāk būtu ataicinājuši visus vadošos politiķus un sarīkotu kārtīgu asinspirti! 

F-1    15:22  |  25.08.2010.

Netērējiet laiku klausot partiju solījumus! Visu noteiks tāds antikonstitucionāls veidojums kā KOALĪCIJA. Jo neviena partija neiegūs 51% . 

A.Zīlīte    15:56  |  25.08.2010.

Mani tomēr pārsteidz tas, ka nekur neviens nerunā par mūsu vēlēšanu nelikumību. Pirmajā Latvijas brīvvalstī bija citāda vēlēšanu kārtība. To otrās brīvvalsts sākumā tā klusi izmainīja neprasot tautas piekrišanu. Es esmu pārliecināts, ka vēlēšanu likums un kārtība ir jāapstiprina tautas referendumā un jāiestrādā Satversmē kā pielikums. Tas jādara vienmēr, kad veic šajā likumā kādas izmaiņas, lai cik arī tas maksātu. Par cik tas nav izdarīts, vēlēšanu kārtība uzskatāma par nelikumīgu un tās rezultāti par neatbilstošiem tautas gribai.Tas arī ir viens no iemesliem deputātu bezatbildībai un stāvoklim kādā esam nonākuši. Vēlētos par šo tēmu dzirdēt pārrunas kādā no Jūsu raidījumiem. 

no laukiem    20:09  |  25.08.2010.

piekrītu, ka pēdējā laikā Jānis palicis bez asuma, Varbūt ar šodienu sāks uzdot partijām jautājumus par viņu partiju politisko ATBILDĪBU PĀRVALDOT uzticēto ministriju, piem. ZZS ilgstoši pārvalda Labkl. min.-- ar kuras bezdarbību par izsaimniekotiem soc. līdzekļiem jācieš visneaizsargātākai iedzīvot. daļai-- tie ir pensijas un pirmspensijas vecuma cilvēkiem, kuri godīgi lielākā daāla maksājuši nodokļus un nostrād. jau apm. 40 darba gadus, bet esot 60 gadu vec. saņems nieka 50 % no nopemn. pensijas--kas avr būt apm. 70Ls, bet trūcīgiem pabalstos saņem mēnesī GMI -garant. minim. ienāk. 40-45 latus mēnesī kā soc. drošības spilvenu, un nekas nav jādara, pat nedrīkst likt darīt..tāpat soc. darbiniekiem prasa augst. izglītību, bet algu maksā tikai apm. Ls 280- 350 mēnesī, pie nenormālas darba slodzes??Ļoti gribētos dzirdēt min. domas par cilv. mūža ilgumu, ja pensijā sola laist tikai no 65 gadu vec. neskatoties ka novergoti par mazu atalgojumu apm. 39-42 darba gadi..Latvijā bija treknie gadi--kam, tikai celtniec;ības firmām un bankām,,lai valsts kontrole paskatās kādas algas saņēma oficiāli, lielie kredītu ņēmēji,, viņi sa'bnēma tikai minim. algu, bet šodien viņi saņem no mūsu nod. soc. drošības spilvenu???un tā joprojām,, neskatoties uz maniem 59 gadiem, un 17 pavad. gadiem soc. darbā-- domāju un sapņoju par darbu ārzemēs, pazemojoši un pretīgi strādāt savā mazajā, izzagtajajā Latvijā-- un neviena vainīgā-- Latvija ir unikāli vēlētāji, kuri savus apzadzējus ieceļ lielos amatos un ievēl Saemā???tagad jūsmo par SC, kuri neko labu nav izdarījuši Latv. labā, bet jūsmo par to ka arī neko sliktu nav paspējuši izdarīt un CERAMS ka neizdarīs---kāds naivums...bet kādēļ jācieš pārējiem??Cien. žurnālisti celiet gaismā politiķu žulicības, atveriet acis cilv. kuri paši godīgi un nedomā ka politika ir ļoti netīra..Kā lai atver acis cilv. lai saprastu ka ŠĶĒLE UN ŠLESARS, LEMBERGS IR saslimuši ar sevis apliecināšanu ar lielu naudu,,,kas ir garīga saslimšana...Jāni, aicini lūdzu labus un OBJEKTĪVUS POLITOLOGUS-- kur ir Ilze Ostrovska??? 

bijušais skatītā    20:14  |  25.08.2010.

neizklausās interesanti, Ķīlis vispār dzīvo savā iedomu pasaulē un nestādās priekšā kā dzīvo cilvēki, nešaubos, ka arī viņš nezina kāds ir elektroenerģijas tarifs 

Liene    12:40  |  26.08.2010.

Ir dažas labas partijas, bet ne vairāk. Bet arī tās nepiedāvā mainīt līdzšinējo parlamentāro lomu pietiekami labi un veiksmīgi to pārorienējot uz prezidentālo. Tas liecina, ka politiķi ir ar mieru strādāt precīzi kā līdz šim, nenožēlojot grēkus un nedarot neko, lai Latvijā uzlabotu politisko vidi un tās mijiedarbību ar pilsonisko sabiedrību, nenodarot tai kaitējumu veselībai un labklājībai kopumā. 

  17:22  |  26.08.2010.

Latvijas radio tūlīt būs par izglītību! Vai eksaktā tiks pieminēta? Bet inovācijas un ekonomiku gribam 

susuris    16:12  |  27.08.2010.

Galvenais ir ticēt cilvēkam, nevis viņa solījumiem! www.janissils.lv 

Strādnieks  rabocij@rambler.ru  22:41  |  29.08.2010.

Par balsošanu ar tukšām aploksnēm, pret visām partijām, runā jau ilgstošu laiku. Tomēr valdošie apiet šo jautājumu, vai, kā man liekas, nodarbojas ar pretpropagandu. Lūk, piemēram Cimdars, uzstājoties masu informācijas līdzekļi apgalvo, ka neatkarīgi no tukšām aploksnēm, vēlēšanas notiks. Tomēr viņš nerunā par to, kas gan notiks ja, balsošanas ar tukšām aploksnēm rezultātā, neviena partija nepārvarēs 5% barjeru. Steidzami izmainīs likumu vai falsificēs vēlēšanu rezultātus? Melo ne tikai kad runā nepatiesību, melo arī tad kad patiesību nerunā. Aicinu visus, vēlēšanās piedalīties, bet īpaši tie, kas netic nevienai partijai. Jums ir likumiska tiesība nobalsot pret valdošajiem ar tukšu aploksni. Es domāju tas nepaliks neievērots, bet iespējams atvedīs pie likuma par vēlēšanām izmaiņām, pēc kuru mēs izvēlēsimies ne partejiskas lapas, bet savējos Deputātus. 

vasjad    13:55  |  20.09.2010.

Latvijā nav neviena īstā, vecumā pensionāra. Jo LR ir no 1990. g. Un kā var būt tikai par 20 gadiem to simtiem tūkstošu? Viņu vislielākais stāžs šeit ir tikai 20 gadi. Jo kuri bijā līdz 1940.g pensionēti - jau sen miruši. T.p. ne par kādām pensijām nav vērts runāt, kamēr nepaies vēl 10 - 15 gadi. Tagad tikai dedeļnieki ir un liekēži, nevis pensionāri. Kauna tiem kā nav vēl ko lūgt????????????? 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: