Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 20.04.2024.
 
Ekonomikas ministrs Artis Kampars („Jaunais laiks”) 9.jūnija publiskajās debatēs „Kas notiek Latvijā?” sacīja, ka mēs esam sabalansējuši mūsu iespējas nopelnīt un iespējas tērēt un pirmie soļi ir strukturāli pamainījuši sistēmu, jo IKP pieaugumu velk nevis iekšējais patēriņš, bet eksports. A.Kampars apgalvoja – ja neatnāks kāds, kas vēlēsies sākt tēriņu dzīres, tad tā ir stabilitāte Latvijas ekonomikai. Tomēr ekonomisti un uzņēmēji par ekonomikas politiku bija daudz kritiskāki un redzēja nepieciešamus uzlabojumus.
Egis64    17:45  |  10.06.2010.

Eksporta pieaugumam nav nekāda sakara ar valdības veiktajiem pasākumiem. Latvijas galvenās ekporta nozares apkalpo pārējo rūpniecību. Piemēram, mašinbūves produkcija tiek eksportēta 78% no saražotā kopajoma (apmeram 70 % no tā iet uz ES). Līdz 2009.gada decembrim ES rūpniecība bija kritums un pirmie pozitīvie rādītāji parādījās tikai 2010.gada janvārī. Pieaugot ES pieprasījumam pieauga arī mūsu eksports. ja būtu turpinajies kritums ES, tad nekada pieauguma nebūtu bijis. 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: