Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 19.04.2024.
 
Policijas un vārda brīvības aizstāvju diametrāli pretējie interpretējumi par no Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) nokopēto datu izmantošanu un ar to saistīto kratīšanu Ilzes Naglas dzīvoklī, saduras jautājumā par datu publiskošanas kvalifikāciju. Jau tūlīt pēc datu noplūdes atklāšanas šāgada februārī „Kas notiek Latvijā?” (KNL) debatēs, piedaloties arī atbildīgām amatpersonām, tika modelēta turpmākā iespējamā datu publiskošana.
gg  gg@tvnet.lv  18:16  |  17.05.2010.

LABUMS!!! Neo jaapieskir 3* ordenis!!! 

Vaiveicot  cinis@matrix.com  17:48  |  18.05.2010.

Ja veicot kratīšanu izrādās, ka uz datora ir nelicenzēta programmatūra. Ja veicot kratīšanu uz datora ir pirātiskie multimēdiju faili. Ja veicot kratīšanu datora ir piezīmes, kas norāda uz nedeklerētajiem ienākumiem. Vai par to var uzsākt lietu? 

Zhube    23:45  |  18.05.2010.

Kāds labums sabiedrībai no tā, ka tiek nopublicēta informācija ar vārdu, uzvārdu un algu pretī? Vai tā kaut ko uzzina par to, kur paliek valsts budžets? Cik tērē resors un kam tērē nepamatoti? Nē, sabiedrība uzzina tikai to, ka Persona Jānis Bērziņš saņem tik un tik. Forši, ja vēl to Jāni Bērziņu personiski pazīstu, kādā izdevīgā brīdī varētu viņu paķircināt, ka zinu, ka viņš saņem tik un tik un var man aizdot piecīti līdz algai, tāpat jau neko nedara par nodokļu maksātāju naudu. Būsim precīzi, vienīgais, ko sabiedrība šādā veidā uzzina, ir tas, ka Jānis Bērziņš strādā valsts labā un saņem algu. Ne viņš var ietekmēt savas algas lielumu mēnesī, ne viņš var lemt par to, ka algu budžets ir jāsamazina, ne viņam arī jānes publiska atbildība par to. Samērīguma princips izčākst kā nebijsi, jo sabiedrība no šī uzzina tikai to, cik reāli šis konkrētais pilsonis saņem. 

Janis  Janis.Paeglitis@gmail.com  08:47  |  19.05.2010.

Žēl ka NEO plānus izjauca tik ātri. pilnīgi piekrītu NEO - neesmu pret to lai speciālistiem maksātu normālu naudu, bet visam jābūt samērīgums. Valsts budžetu žņaudz netikai ministriju ierēdņu nesamērīgais atalgojums, bet arī uzņēmēju nekaunība attiecībā pret darbiniekiem un protams pret valsts budžetu. Krīze jau šodien ir tikai uz darbinieku pleciem ne uz uzņēmējiem. Dividendes tiek maksātas kā līdz šim, bet darbinieki strādā par 180. Darbiniekiem 180, bet šefiem dividendes 120 un 600 tūkstoši, no kuriem VSAOI neietur. Kāpēc es maksāju VSAOI bet viņi nē. Kur ir taisnība? Un tad'mēs varam brīnīties kāpēc soc budžets ir tukšs. Kur tad ir taisnīgums 'priekšnieku un darbinieku attiecībā. Tanī pašā VIDā inspektori strādā par Ls200, kur ministrijās par 800. Skolotājiem, tad bija 800, tad samazināja, šodien atkal ir 700. VID - kamēr skolotāji sasniedza 800, VID palika līdzšenējie 300. Šodien kad skolotājiem ir atkal 700, tad VID strādā par samazinātiem 200. Kur tad ir samērīgums? Kās notiek Latvijā? Un tad mēs varam brīnīties, kāpēc cilvēki brauc prom. 

Zhube    10:14  |  19.05.2010.

Skolotājiem nemaksā ne tuvu 700ls. Valstī vidējā skolotāja alga ir 250ls "uz papīra". 

zinis  125@inbox.lv  10:45  |  19.05.2010.

To Zhube ū ja. skolotājiem uz skolotāju dienu vēl ir maksātas prēmijas. un ir tiem skolotāmiem atkal algas paceltas, kaut ne gluži tādā līmenī kā iepriekš, kaut krīze valstī turpinājās. nu nevar viņas cīkstēt. manējā sosedka teica ka uz rokas pieci sotaki iznākot. 

Mg    11:23  |  19.05.2010.

Vai tas, ka sabiedrība tiek kacināta ir labums? Vai tas, ka visi valsts iestādēs strādājošie tiek saukti par zagļiem ir labums? Vai aicinājumi nemaksāt nodokļus, nepirkt braukšanas biļetes, u.c. dos kādu labumu sabiedrībai? Nav jau vaina tajos datos, bet veidā, kā tie tiek pasniegti un komentēti. Ir taču tik viegli visas nelaimes valstī izskaidrot ar dažiem bagātiem cilvēkiem, lielām algām, bet vai tas neatgādina 1941. gadu, kad tādu pašu motīvu dēļ tika deportēti kulaki? 

Varis    13:26  |  19.05.2010.

Dombura kungs! To,ko nopublicēja Neo, sabiedrība, runājot Jūsu vārdiem, "pa lielam" jau zināja, tā kā nekādu papildus labumu Neo un Naglas rīcībā nesaskatu. Vienīgais labums ir datu noplūdes atklāšana. To,kā tas tika izdarīts, nekādi nevar nosaukt par patriotismu.Ja jau nolūks bij parādīt,ka nekas nav darīts algu samazināšanā, tad tādu analīzi arī vajadzēja veikt un attiecīgi sabiedrībai parādīt.Paliek arī jautājumi, ko vēl Poikāns izzaga no datu bāzes,kāda loma šajā jezgā bija Naglai un arī Jums, kā vērtējams "De facto" komandas darbības Latvijas televīzijā pēc Neo atmaskošanas, kādēļ mūsu izmeklējošie žurnālisti ir tik mazspējīgi. To,kā arī pamatojumu preses brīvības Latvijā apšaubījumam, gribētos dzirdēt šovakar. No mūsu pašu mēdijiem ir dzirdēts, ka starptautiski mūsu preses brīvība ir par gana labu atzīta, tādēļ visā šajā televīzijas saceltajā ažiotāžā saskatu vairāk ļaunuma nekā labuma. 

Ronis    16:42  |  19.05.2010.

No datu publicēšanas domāju ka nevienam nekāds ļaunums nav noticis, jo lielākā daļa datu ir brīvi piejami VID publicējamajās amatpersonu deklarācijās. Ļoti slikti un nesmuki sanāks, ja,izmeklējot lietu Mūrnieces kundzei izrādīsies taisnība un visa šī jezga ir iepriekš smalki plānota un bijusi iecerēta izmantot pavisam citiem mērķiem nekā tas tagad tiek pasniegts...... NEO parādīšanās iespējams bija radošs izejas meklējums situācijas atrisināšanai, lai pēc pieķeršanas varētu piesaukt cēlos mērķus un sabiedrības intereses.... 

zigis    17:08  |  19.05.2010.

Arī atvērta dzīvokļa apzadzējs ir zaglis, kaut arī šoreiz nozagtam ir maza vērte, un aizstāvēt zagli un pat glorificēt viņu ir ne mazāk nosodāms. Izniekoti policijas, tiesas, televīzijas un preses resursi, par kuriem maksā sabiedrība, būtu piedzenami no šajā lietā iesaistītiem. 

ell  renn_mccann@gmail.com  03:25  |  20.05.2010.

Nuja, Neo svētais,mēs -stulbeņi, kuri pat amatpersonu algas nevar atrast bez norādes no varoņa! :) Pašiem smiekli nenāk? Ja es atstāju uz autobāņa savu autiņu, atslēgām aizdedzē un durvīm vaļā un ieskrienu mežā atviegloties UN atnākot konstatēju, ka autiņa nav, sakiet- tas pārstāja būt mans īpašums uz aizdzīšanas brīdi? Tas pats ir ar uzņēmēju, kuram triju linku vietā uz EDS formām, rēgojas divi un piemetas akūta mazspēja VID informēšanā! Ko Poikāns ir panācis? Visatļautības un nesodāmības atklātu sākumu! Tas ir skāris mani un manu ģimeni personiski, jo jau 2. dienu, zem rakstiem par un ap šo lietu, apollo ziņu portālā, kāds no lietotājiem, visiem bazūnē manu IP adresi(ar piebildi "kam interesē") un vazā manu un manu ģimenes locekļu vārdus. Kāpēc? Tāpēc, ka mans viedoklis atšķiras no masu psihozes skarto viedokļa un es uzskatu, ka zaglim, kas Poikāns arī ir, būtu vieta aiz restēm. Vai vēl ko vēlaties salaist grīstē šai deģenerātu valstelē? Gribat zināt īstā Neo vārdu? Pagaidiet vēlēšanas 2014. Šīm, viņam nav laika gatavoties, jāiztīra pagātne no grēciņiem un jāatkratās no kauna traipa - bēdīgās prakses žurnālistikā. Un tāpēc viņam vajadzēja Domburu. Ģeniāls gājiens ar laidni! Vienkārši - ģeniāls... 

zinim    19:59  |  23.05.2010.

Pašam tev ū-ja. Esmu skolotāja, uz papīra saņemu nedaudz zem 300 ls. Būs tā tava kaimiņiene sablefojusi 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra
Neo un VID dati  

     Kas notiek ar Neo atklāšanu un kratīšanu pie žurnālistes?

         Dalibnieki         


Autors: