Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 25.04.2024.
 
Politiķu vairākuma pozitīvisms un mazākuma izvairīgums par Jāņa Maizīša apstiprināšanu ģenerālprokurora amatā, kas turpinājās visos medijos līdz pat „Kas notiek Latvijā?” debašu noslēgumam vakar, parlamenta balsojuma priekšvakarā, šorīt pārvērtās par vairākuma melīgumu, 47 deputātiem nobalsojot pret. Nu jau vairs nav runa vien par to, vai Maizītis ir atbilstošs kandidāts, bet arī par to, kāda ir Latvijas Republikas Saeima.
pārdomas no lauk    21:27  |  15.04.2010.

Man liekas nevajag "pārmest" Saemai ka samelojās, jo deputāti to dara regulāri, bet man liekas ka šis balsojums vairāk bija domāts kā balsojums par oligarhu atbildību gaidāmās tiesas priekšā, Protams ka tas bija apzināts gājiens par Maizīša izvirzīšanu, pēc principa-neievēlēja, tagad būs cits.Bet man liuekas ka Saema ir aizmirsusi 2009 gada janvāra traģisko mītiņu.Liekas ka pēdējais laiks atlaist Saemu, cik ilgi var tā turpināties--esam nabadzībā, bezdarbībā, neēduši, nodzērušies, viss izputināts, uz kurieni mūs ved 100 žuļiki.Nu neticam mēs viņiem sen, bet šodien zuda pēdējā cerība, ka tiks tiesāti Latvijas izsaimniekotāji un Mazās Latvijas izzadzēji. 

Aloizs Vaznis    10:21  |  16.04.2010.

Jau sen ir pienācis laiks veikt nopietnu prokuratūras reformu un izdalīt ārā no prokuratūras patstāvīgu izmeklēšanas pārvaldi vai departamentu, kas nodarbotos ar izmeklēšanu, un prokuratūrai atstājot uzraudzības funkcijas. Un tad prokuratūrai šīs funkcijas būs jāveic, tā vairs nenodarbosies ar pirmstiesas izmeklēšanu un lietu rosināšanu, bet būs spiesta labi vai slikti, bet veikt šīs uzraudzības funkcijas Ir pieņemts šausmināties par Krieviju, ka tur nekārtība. Taču Krievijā šajā ziņā ir nesalīdzināmi vairāk kārtības. Krievijā tika nodalītas prokuratūras izmeklēšanas un uzraudzības iestādes. Pirms tam krievu ģenerālprokurors un viņa vietnieks dzīvoja rokrokā kā divi balodīši, taču, kad vietnieks kļuva par atsevišķas struktūras priekšnieku ar skaidri formulētiem uzdevumiem, starp abiem sākās sāncensība. Tāpēc, ka katram bija jāsāk darīt savs darbs un katram jāatbild par savu darbu. Un abiem gribējās parādīt, ka viņi nopietni strādā. Prokuratūras reorganizācija ir ne tikai lietderības jautājums, bet krīzes apstākļos tā dotu lielu finanšu ekonomiju. Mums nav vajadzīgs ģenerālprokurors un nav vajadzīga Ģenerālprokuratūra kā tāda. Mums jāatgriežas pie normālas pirmskara laika prakses, kad pie apgabaltiesām bija apgabala prokuratūras. Priekš kam vajadzīga Ģenerāprokuratūra - viss šis aparāts, kas aprij nodokļu maksātāju naudu? Kādas funkcijas, kādi tai uzdevumi - tas vairs nav saprotams . Pa daļai tā veido tiesisko politiku, kas nav tās funkcijas. Raksta uz Saeimu kaut kādus savus priekšlikumus, piedalās kaut kādās darba grupās, likumu izstrādē. Tā nav prokuratūras funkcija. Visās normālās pasaules valstīs ar to nodarbojas parlaments. 

soc. darbin. lau    12:15  |  16.04.2010.

Lai nu ko, bet Važņa kungs varētu šoreiz neieņemt eksperta lomu, kurš drīkst kritizēt Maizīti, jo tieši Važņa laikā tika nobloķēti un nobremzēti visi Lemberga un Šķēles fiktīvie darījumi, kas ilga visu pārejas posmus-- kamēr mēs vienkāršā tauta cīnijāmies par neatkarīgu Latviju, tikmēr Lembergs un Šķēle( ar Grūtupa svētību kala likumus "veiksmīgai" mantojuma piešķiršanai un Latvijas privatizāc) Tieši Važņa laikā noklusa Šķēles zelta podi, un visas citas nelikumības.Bet mēs gribam lai Maizītis visu atšķetina kad pie varas ir paši žuļiki (TP, LPP/LC, ZZS)aR KURA SVĒTĪBU NOVĀCA lOSKUTOVU,ar TP, Lai Vaznis paskaidro kā "godīgie" tautas priekšstāvji var ievest mūsu mazo Latviju tik dziļā bedrē, atmest attīstību par 20 gadiem, KĀDĒĻ PROT SAIMNIEKOT IGAUŅI, LEISI, tikai Latvijā zeļ un plaukst valsts izzagšanu un izsaimniekošana--viss ir likvidēts, izzagts, tauta grimst nabadzībā, bezdarbībā alkoh. Tādus laikus neatceros...Radio, televīzijā dzirdam lūgumus pēc palīdzības labdarības akcijām---ko dara politiķi, kur politiskā atbildība, kur personīgā atbildība.Kādēļ oligarhi veido partijas-- tikai savu labumu gūšanai, jo tauta jau ir novesti līdz izmisumam. 

Māra  mara.dreimane@inbox.lv  17:23  |  18.04.2010.

Kamēr spēkā būs "sameistarotie" likumi, jebkurš ģenerālprokurors būs bezspēcīgs. 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: