Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 20.04.2024.
 
Pēdējo divu nedēļu laikā Latvijas sabiedriski politisko norišu telpa papildinājusies ar četrām jaunām organizācijām – „Meierovica biedrību par progresīvām pārmaiņām”, partijām „Par prezidentālu republiku” un „Ražotāja Latvija”, un kustību „Par labu Latviju”. Ko šis jauno politisko aktivitāšu vilnis grib un var mainīt Latvijas politikā, ar ko šīs organizācijas atšķiras viena no otras un to konkurentiem, pēc kādiem kritērijiem tās vērtēs partnerus un oponentus – tie ir šīvakara debašu „Kas notiek Latvijā?” pamatjautājumi.
1-20 ; 21-40 ; 41-50 ;
biznesprojekts    10:31  |  31.03.2010.

nu ko vismaz dažas jaundibinātās struktūras ir biznesa projekti lai netiktu atstumti no valsts lielās naudas siles, jo tie paši dārgā tilta būvnieki, kuriem tagad pat Ušakovs uzskata, ka būtu Rāvim&Co. jāatmaksā nepamatoti sagrābtie miljoni utt. Tagad ej un šķiro kuri ir vecie vēzīši jaunā kulītē un kuri tiešām var nodrošināt tautas, valsts ilgtspējīgu attīstību, nevis materīālo labumu nodrošināšana. 

Daina    11:12  |  31.03.2010.

PAR LABU LATVIJU-nu nezinu vai tie būtu tie īstie,visus šos gadus jau cieši blakus valdībai stāvējuši un privatizāciju caur savām rokām izlaiduši un rezultāts redzams.Vienīgais uzņēmējs,kuram man personīgi ir ticība,ir Gavrilovs.Var redzēt,ka viņam tiešām sāp sirds par nolaisto ražošanu,bet ietekmēt to viens nevar... 

meiča    11:25  |  31.03.2010.

jocīgi bija redzēt Gavrilovu starp tiem baigajiem personāžiem. 

gaura  inbox:gaura3  12:06  |  31.03.2010.

Katrā priekšvēlēšanu gadā rodas jaunpartijas, kurām izdodas samulsināt prātu nelielai vēlētāju daļai, tās iegūst 0,0..% balsu un pēc tam pazūd kā nebijušas. Personas šajās partijās iznirst no tumsas kā anonīmi, melni zir-dziņi, kuru gājienus var tikai minēt, un atkal pazūd tumsā, jo vēlēšanu starplaikos par tiem nekas nav dzirdams. Izņēmums ir "Visu Latvijai" - rezultātā tā ir prognozējama partija ar savu politisko stāju un centie-niem, vismaz daļa no tās vadoņiem ir ik pa laikam redzami politiskajā teātrī - tas ļauj izdarīt cik necik pamatotu izvēli attiecībā uz šo partiju (piebildīšu - neesmu tās fans). Jaunpartijas faktiski izķērnā vēlētāju balsis, kuras varētu nonākt radnie-cīgu politisko partiju bilancē un dot tām lielāku ietekmi politiskajos procesos. Varbūt šā iemesla dēļ vajadzētu rīkot priekšvēlēšanas: pa vienam pagastam un mazpilsētai Vidzemē, Latgalē, Kurzemē un kādā Rīgas rajonā - rezultātā Saeimas vēlēšanās piedalītos mazāks skaits partiju, būtu lielāka skaidrība un nākamās Saeimas vīzija. Objektīvi novērtēt šīs jaunpartijas pēc to programmām nav iespējams, jo programmās jau var sarakstīt visu ko. Arī TP programma nekad nav bijusi slikta, bet par tās realizāciju nav vērts pat runāt. Protams, ja programmā ir sarakstītas populistiskas nostādnes - kā, piemēram,"Par prezidentālu republiku", tad vērīgāku vēlētāju tās nesamulsinās. Man šķiet, ka tie, kuri uzmet galdā kārti par visas tautas vēlētu prezi-dentu, pirmkārt, tādējādi cer uz vēlētāju atbalstu, jo ir labi zināms, ka daļa no mums tur saskata izeju no mūsu valstī radītās iesmakušās daudzpar-tiju demokrātiskās sistēmas un ekonomiskās krīzes. Otrkārt,mēs - latvieši dzīvojam ar pagātnes rēgu t.s. "Ulmaņa zelta laikiem" smadzenēs un domā-jam, ka viena personība, ja tai iedosim varu, atrisinās visas problēmas kā tāda burvju nūjiņa - domās, lems, darīs un arī atbildēs mūsu vietā. (Starp citu, Ulmanis neizdarīja pašu galveno - nenodrošināja mūsu valsts pastā-vēšanu, atdeva to svešai varai bez cīņas!) Treškārt, domāju, ka visas tautas vēlēts prezidents nav nekāda panaceja - vienalga, lai kāda arī ne-būtu mūsu valsts pārvaldes sistēma - tai ir jāatrisina daudzi ļoti būtis-ki jautājumi, kas ir mūsu valsts un tautas pastāvēšanas pašos pamatos (kurus neviens politiskais spēks līdz šim, manuprāt, nav pat pieminējis un nepiemin arī tie, kuri iestājas par prezidentālu republiku), uz kuriem ir jābalsta tautas un valsts attīstība, ekonomika, utt. (Tā ir visai plaša sarežģīta un pat filosofiskas ievirzes tēma.) Mums ir jāttīsta, jānostiprina un jāpaplašina patiesa demokrātija (Par to vienā no knl raidījumiem ierunājās Šuvajevs, bet visiem tas paslīdēja garām kā kaut kas maznozīmīgs!, proti, valsti nevar uzcelt, ja nebalstās uz apzinīgu, aktīvu, individuāli vērtīgu cilvēku vienotību, nevis uz pelēku, bezveidīgu masu, kru var stumdīt un bīdīt, kā kuru reizi ienāk prātā. Ja tas tiek ignorēts, tad valsts un tauta aiziet katra pa savu ceļu un valsts izvēršas cilvēku cietumā. 

gaura  inbox:gaura3  14:23  |  31.03.2010.

"Par labu Latviju" - nedomāju, ka kāds vēl Latvijai ļaunu un priekā berzē rokas. Vismaz daļa no šiem cilvēkiem neliekas politiķu dancinātas marionetes. Bet, ja šis politiskais spēks redz savu darbību saistībā ar Šķēli un Šleseru, tad viņus saista garīgas saites - viņi jūtas garīgi vienoti un atzīst par labu un slavējamu gan TP, gan LPP, gan LC visu līdzšinējo politisko darbību. Ja šajā politiskajā spēkā ir Šķēles, Šlesera un Stendzinieka klātbūtne, tad ... Šie cilvēki diskreditē visu, kam pieskaras, un raisa neuzticību. Par diviem pirmajiem neteikšu neko - tāpat skaidrs, bet par Stendzenieku - ļoti talantīgs, pat izcils, varbūt pat visizcilākais demagogs mūslaiku Latvijā, kurš ir spējīgs baltu pataisīt par melnu un - otrādi. Skatoties un klausoties viņu TV raidījumos, ne reizi vien viņš ir uzdzinis pat baisus šermuļus. Man viņš šķiet bezprincipu, bezsirdsapziņas cilvēks, bet uzticams ķēdes suns saviem saimniekiem - tāds, kurš par kapeiku uti aizdzīs uz kuru vietu vajag, ja tik kāds par to samaksās. "Aicinājums" ir labi, pārdomāti uzrakstīts, bet tik pat pārdomāti deklaratīvs, neko neizsakošs par izpildes iespējām, par mērķu sasniegšanas līdzekļiem, par šīs politiskās organizācijas patieso būtību. 

staigātājs  roko@one.lv  15:15  |  31.03.2010.

Grūtupu vajadzēja uzaicināt, reklāmas sponsorē visādas, lai padebatē arī... 

Riciņa    15:50  |  31.03.2010.

Šķēli un Šleseru arī uzaicināt! Lai liek kārtis galdā! 

Jaņģš  http://esoschronicles.blogspot.com/  16:19  |  31.03.2010.

Visi minētie ir vienlīdzīgi Rietumu "izlēcīgo patērētāju" sabiedrības biedri. Ēlertes komentārs, re: „atsevišķi uzņēmēji ir gatavi pārdot savu ģeopolitisko orientāciju par šprotu bundžiņu” un tajā pašā laikā "nepolitiskā" nostāja Rietumu pusē, nevēsta neko labu manai nostājai "par Austrumu un Rietumu kopošanos". 

Andris    17:24  |  31.03.2010.

Šie cilvēki aiziet politikā kārtot savas biznesa lietas, nu un kas mums no tā, labi lai iet, ja neprot neko biznesā sasniegt! Padomājiet paši, kādu gan pienesumu var dot politikai biznesmenis vai tipogrāfijas vadītāja, kas izmainīsies? Pajautājiet šiem cilvēkiem, lai nosauc piecus pirmos darbus, kas būtu neatliekami jāizdara, lai valstī apstādinātu labklājības lejupslīdi un valsts sāktu ekonomiski aktivizēties, nu ko pateiks jums Ēlerte, Kristovskis, Munkevics vai kāds cits jaunizcepts politiķis, ta vispār neko nepateiks, jo nemaz nezin uz kurieni ejam paslaik un uz kurieni ir jājiet valstij rīt, bet taisni to grib zināt un dzirdēt tauta!!!Nemaz jau nerunājot par to, kas būtu neatliekami jāizdara, lai kardināli mainītos stāvoklis valstī! 

A. Zīlīte  hugo1507@inbox.lv  19:23  |  31.03.2010.

Kas tad notiek ar tām jaunām partijām. Nu nekas daudz - tās izmanto Jūsu raidījumu lai reklamētos. Reklamē parasti to, kas nav ejošs, kam neuzticas.Ja partija nevar iztikt bez reklāmas, tad tā nav plika graša vērta.Es stingri joprojām palieku pie pāsliecības, ka jebkura partija ir tautai un tās sabiedrībai kaitīgs iestādījums, ja to dibina un veido neprofesionāļi. Diemžēl, Latvijā profesionālu politiķu nav un partijas tiek veidotas tikai un vienīgi ar karjēristu, mantraušu, dažādu blāžu un krāpnieku rokām pie kam tikai un vienīgi viņu interesēs. Un tā esam spiesti atgriesties pie sen zināmās patiesības un beidzot saprast to, ka partija ir tikai trepes pa kurām kāpt un vairogs ar ko aizsegties. Kamēr man jābalso par partiju listēm es nezinu un nesaprotu par ko nobalsošu, jo visas tās programmas un reklāmas tā sačakarē vienkāršā tautieša prātu, ka vairs nesaproti vai vēlēšanas bija taisnīgas vai tikai tāds apmāna farss. Pastāvošās vēlēšanas Latvijā ir nademokrātiskas un nelikumīgas. Piedalīšanās tajās ir vienkārši palaidnība lai neteiktu skarbāk. Es par to vēl izteikšos nēkošos raidījimos, ja tie skars šo tēmu. 

Heh  edgars@financias.lv  19:33  |  31.03.2010.

Dombura k-gs, palūdziet Eināram Grigoram, lai viņš labāk pastāsta tagad visiem atklāti, kā tad tā gadījās, ka bankrotēja uzņēmums "Jelgavas Maiznieks", kur Grigora kungs bija īpašnieks un vēlāk līdzīpašnieks kopā ar zviedru investīciju fondu? Kā tad tā gadījās, ka zviedru investors šajā pašā "Jelgavas Maizniekā" pazaudēja 1 milj.Ls? Būtu interesanti dzirdēt Grigora kunga versiju par notikušo! Einārs Grigors - bijušais "Latvijas ceļa" biedrs, atkal lien politikā!!! Ja nespēja pierādīt sevi ar darbiem biznesā, tad politikā ne tik nespēs. 

Uwix    19:59  |  31.03.2010.

Tiešām škiet kārtējās biznesa partijas, sevišķi ja viņus skaisti grib izmantot TP un LC/LPP līķi kārtējai iebraukšanai Saeimā. Vai viņi spēj garantēt, ka politiku/varu viņi neizmantos savtīgu interešu apmierināšanai kā tas ir noticies iepriekšējos 15 gadus. Otrām kārtām, nekādu izejas stratēģiju kā tikai - "tauta, tak dariet taču kaut ko.." nav. Tad jau es vien aiz cieņas pret viņu darbu (dod darba vietas un pelna nodoķļus) vien par viņiem nevēlētu - tā jau mums to nesačakarēto (valsts sponsorētu) uzņēmēju nav daudz. 

VM    20:58  |  31.03.2010.

Kas par milzu baru "Žurku slazdu fabrikantu" . . . 

DIV    21:01  |  31.03.2010.

varbut 4ATA var apkopot informaciju par jaunajiem veidojumiem un aiz tam stavosam personam, lai butu tautai vispusigaks skats uz partijam un aiz tam redzamajiem darboniem. 

Domburam    21:45  |  31.03.2010.

Domburam!!!!, 31.03.2010 20:02 hmm, 29.03.2010 15:55 ļoti dārga būs šī partija. Gunārs Ķirsons kredītķīla 16 933 000 lati Ieva Plaude kredītķīla 13 877 400, ja jau "uzņēmēji" nav spējuši tikt galā ar saviem uzņēmumiem, tad tiešām jāiet politikā un saviem uzņēmumiem jālūdz tiesiskā aizsardzība ... Labs piemērs: Godmaņa un Zatlera padomnieks V.Meļņiks, kas dabū 38milj. valsts pasūtījumu kuģiem, un pa kluso atdod tos būvēt Vācijā... 

maticio  maticio@inbox.lv  21:48  |  31.03.2010.

Vai, vai! Bizness, kuru lobē valsts priekšstāvji, kurus sponsorē bizness - vai sabiedrība, kura neprot atšķirt vienu no otra. Komunikācijas strupceļu, acīmredzami, veido trijstūris - valsts, sabiedrība, nauda, kā to ir pieņemts redzēt. Valsts kā bizness, vai bizness kā valsts? Ja bizness, kā valsts(firma), tā ir nerentabla, tātad, vai nu jālikvidē vai jāsdala pardošanas nolūkos. Ja bizness kā valsts, tad, lai cien. pazīstamie uzņēmēji iegulda valstī atbalstot sabiedriebības līderus un politikas profesionāļus, nevis korumpantus vai ielikteņus. 

Robis    22:04  |  31.03.2010.

Pēdējais profesionālais politiķis laikam bija Anatolijs Gorbunovs. diemžēl pārējie ir tikai pārējie 

ZZZ    22:05  |  31.03.2010.

Ārprāts, kādi demagogi... Ķirsons&Belēvičs - abi labi - viens kontrolē katru naglu, bet otrs ar briežu desām mēģina atdot savas kredītsaistības...., kā arī tā nesaprotamā partija ar tiem 2 ne visai kompetentiem (starp citu nedaudz atgādinot alkoholiķus, pied.)... un tas jaunais politiskais spēks ... ārprāts!!!! Visu cieņu Ēlertes kundzei! Dombur turies! :) 

dr.bormental  girtssv@inbox.lv  22:07  |  31.03.2010.

Manifests skan lepni.Veco zagļu likumā manifests.Aitas,mēs jūs pabarosim! 

ZZZ    22:07  |  31.03.2010.

Pareizi! Ķirsons katru reizi zvana uz augšu :))Belēvičs tagad stāsta pasakas... 



1-20 ; 21-40 ; 41-50 ;
Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: