Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 18.04.2024.
 
Vakar valdībā pieņemtais lēmums par „Parex bankas” restrukturizēšanu, tā praktiskā turpmākā īstenošana, un riski no bankas dalīšanas līdz valsts ieguldījumu atgūšanai – tā ir šīvakara diskusijas „Kas notiek Latvijā?” tematika.
rolis  bamdino@one.lv  12:13  |  24.03.2010.

Mani l'oti interesee arii jautaajums par muusu zelta rezerveem,kas ar taam notiek un cik mums tas ir izdeviigi,ka vin'as gul' citas valsts bankaa? 

Rasa    13:04  |  24.03.2010.

Kas jauns kriminālprocesā par Pareks bankas pārņemšanu, kad tiks notiesāti vainīgie, jo tautai no šīs pārņemšanas nav nekāda labuma ? Esam kļuvuši tikai par SVF vergiem. 

Madara    13:18  |  24.03.2010.

Pavaicā, kuri tad tagad būs tie cilvēki, kas pieņems lielos lēmumus, kas ir uzskatāms par labu un kas par sliktu... Kā tiks nodrošināts, ka kaut kas ļoti labs netiek nosaukts par sliktu un par sviestmaizi norakstīts lēmēju čomiem? Vajadzētu pavaicāt, pēc kādiem kritērijiem tie "restrukturizācijas īstenotāji" tur ir nolasīti, piemēram, vai tas tiesa, ka viens valdes loceklis tur tup tikai tāpēc, ka ir Bičevska klasesbiedrs, kaut gan jau pirms tam tajā bankā esot strādājis un atlaists, jo neko neesot sajēdzis un darījis, taču tad pēkšņi bez konkursa iecelts naudīgā amatā. Vēl lai pastāsta, kas tad tur bija ar tiem diviem nesen atstādinātajiem priekšniekiem, kas esot kaut ko uzdarbojušies K&K interesēs - ko šie īsti tur sastrādāja un kāpēc vairāk nekā gadu viņiem ļāva darboties, bet tagad tikai pamanīja, ko viņi tur dara, vai Melngailis neko nesaprot, ko viņa valdes locekļi dara, jeb līdz šim pats arī strādāja K&K interesēs, taču tagad pēkšņi pamainījis kursu? 

L.K.    13:32  |  24.03.2010.

Bijušais "Parex bankas" vadītājs Inesis Feiferis intervijā Latvijas Radio neizslēdza, ka "Parex banku" varētu sadalīt pēc konkrētu investoru vēlmes. Vienlaikus valsts no bankas pārdošanas vēlas atgūt maksimāli daudz no ieguldītā. "Neizslēgsim arī tādu opciju: galu galā tuvojas vēlēšanas un kuram negribētos reportēt par veiksmīgi padarītiem darbiem? " I.F. rezumēja. 

to Madara    13:53  |  24.03.2010.

He he, nu ja jau par klasesbiedriem un blatnikiem runas, tad pie viena lai noskaidro, no kurienes ir uzradies "PA parstavis" Jekabsons :)) Cik atceros, vins te Latvija gandriz nolaida pa burbuli vienu italu bankas filiali un so paludza aiziet, tagad peksni ticis pie Parexa dalisanas. Pa kadiem blatiem? Bija kadi konkursi sludinati uz banku dalitaju amatiem? :) Un ja nav tiesa, ka so izlidinaja, lai pastasta kapec tad vins aizgaja no savas ieprieksejas bankas, uz kadiem tadiem jauniem izaicinajumiem un ko darija lidz sim un ka peksni kluvis par lielo Parex expertu... 

BNS    14:41  |  24.03.2010.

RĪGA, MAR 24, BNS Jauno banku plānots pārdot privātajam investoram, bet vecā "Parex banka" atsevišķus aktīvus pārdos trešajām personām no privātā sektora. Nu te jau arī visa sāls ir apakšā. Kurš dalīs kredītus "labajos" un "sliktajos", tas arī varēs uzvārīties. Iedomājamies situāciju: kredīts 10 mio, labs vai slikts? Ja labs, banka dabūs 10 mio, ja "slikts", taisa uzkrājumus un noraksta zaudējumos, cedē par 2 Ls trešajai personai no privātā sektora. Trešā persona atgūst 10 mio (- 2 Ls). Forši, vai ne? Lai pateiktu, vai kredīts ir labs un jauks, vai galīgi slikts, ir vajadzīga saprašna par kredītriskiem. Skatamies parex mājas lapā - valde - CV - urrā! - ir lielisks eksperts, bijis atbildīgs par kredītriskiem vēl Kargina laikā, tagad valdes loceklis. Uhh, viss OK, akmens no sirds novēlās. Tad jau šaubu nav, viss tiks sadalīts valstij visizdevīgākajā veidā. 

Santa    18:34  |  24.03.2010.

Atkal taa '' 100reiz maltaa teema'. Tas lai nu paliek politikju zinjaa. Skatiitaajiem ir apnicis vaards PAREX. Vajadzeetu kaadu svaigaaku zinju iztrizaat, piem., kur pazuda 1,5 miljons RSK? 

Juris    18:54  |  24.03.2010.

Jautājumā par "Bičevska klasesbiedru" Piekrītu, ka rādītājam "klasesbiedrs" nevajadzētu kalpot par kritēriju cilvēka atbilstības noteikšanai amatam bankas valdē. Taču būsim konsekventi: 1) Ja ticēt šim nostāstam, tad "klasesbiedrs" tika atlaists KK laikā, pie kam atlaišanas iemesli netiek paskaidroti (kaut kur minēja, ka nesakrita viedokļi par nākotnes vīziju). Varētu tikpatlabi domāt, ka sliktie KK atlaida labo "klasesbiedru" 2) Pirms iecelt kādu bankas valdē, nepieciešams FKTK akcepts. Vai "klasesbiedrs" bija arī Krūmanes, Brazovska u.c. klasesbiedrs? Mans garais penteris tapa tikai tāpēc, ka mēdijiem (šajā gadījumā es nerunāju par KNL) ir tendence nomelnot visus pēc kārtas, kas saliekot kopā dažādās dienās veiktos "uzbraucienus" liek domāt par mēdiju populismu, neprofesionalitāti un, pasarg dies, pērkamību? 

kuka    19:04  |  24.03.2010.

bus forši atkal sanākt pārsspriest cik kāds labi ir izšķērdējis 1mld Ls un kā parati nekādu secinājumu, neviens nav atbildīgs visi gali ūdenī un izbijušie baņķieri turpina dzīvot uz tautas rēķina. 

spravka    20:38  |  24.03.2010.

fucktucks komercbanku valžu locekļus darbā nepieņem un konkursus uz vakancēm nesludina, vienīgais, ko viņi var, ir novetot kādu, kam ir krimināla pagātne vai kurš iesprucis kādā melnajā sarakstā... 

krisis    20:57  |  24.03.2010.

... netikai bankrota scenārijs, bet arī pēdējā iespēja maksimāli attaisnojoši savākt valsts kases resursus pirms valsts defolta 

mazinsh    21:39  |  24.03.2010.

vai tiešam solijumi nekad nebeigsies??? Ak ja, kā gan var nesolit!! Mulki...stulbs teaatris...Kampars pats nesaprot ko runaa... 

Klients.    21:41  |  24.03.2010.

Kas notiks ar Parex filiāli Acessment, kur koncentrēti depozīti, kas saistīti (tiek pārskaitīti uz)ar pamatbankas kontiem. 

Jānis    22:06  |  24.03.2010.

ar to pareks tā pat kā ar dārzeņiem man pagrabā - škiro vienreiz kautkas sapūst, bet notirgo kautko vismaz, šķiro otrreiz un atkal jau kautko izmet un daļu notirgo, līdz beidzot atlikušo izmet ārā, jo apnicis šķirot! tad nu dalot vajadzētu pēc iespējas labāku daļu atdalīt un maksimāli piešķiebt klāt tos aktīvus (vai kā tos sauc) kas drīzumā varētu bojāties un piekodināt, ka šogad švaki glabājas, lai ātri izlieto un to kas paliek pāri sliktajā lai jau marinē vairāku gadu garumā kamēr jāatdod valūtas fondam nauda... var jau būt, ka pa druskai izdosies arī pārējo notirgot, jo tad vienam vajadzēs sēklu, tad otram cūkrāceņus un paliks pāri tāds nieks vien :) 

Jānis    22:27  |  24.03.2010.

dažs labs gribēja atkal iekustināt nekustamā īpašuma biznesu ar uzturēšanās atļauju izsniegšanu investoriem... VAI tāds bija mērķis, lai pareksa sliktos aktīvus varētu padarīt labākus un pārdotu? kādas sekas tas radītu, ja sliktos pārdotu kā labus? šķiet zaudētu ticību ārvalstu investoros 

uģis    22:49  |  24.03.2010.

Kamparam vajadzētu paskatīties uz makšķerniekiem - tie neviens nemet makšķeri upē - tad vairs nav ar ko makšķerēt! :D 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: