Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 23.04.2024.
 
Vispretrunīgāk vērtētās izmaiņas pagaidām vēl neizsludinātajos Imigrācijas likuma grozījumos ir saistītas ar tiesībām iegūt termiņuzturēšanās atļauju par iegādātiem nekustamajiem īpašumiem (NĪ). 10.marta publiskajās debatēs „Kas notiek Latvijā?” nozares pārstāvis un dažādās frontes pusēs esošie politiķi „lauza šķēpus” par šādu izmaiņu sekām, versijām svārstoties no pozitīvi vērtējamas jaunu darbavietu izveides līdz negatīvi vērtējamam jaunam nozares „burbulim”.
pilsonis no Skan  larsthomasen@inbox.lv  22:02  |  03.04.2010.

Vispirms ir jautājums kāda atšķirība ir starp NI spekulantu un investoru? Tie, kas agrāk tika definēti par investoriem tgad tiek saukti par spekulantiem. Ja persona ieguldījusi naudu nI, ar domu to attīstīt un tādu īpašumu ir vairāki tad kā šo personu definēsiet? Piemēram, Uzcelt māju un pārdot ar peļnu tas ir bizness, no ienākumiem tiek maksāti nodokļi, valsts tikai iegūst kā šāds darījums būtu definējams un, kāpēc, lai šie cilvēki ciestu no NI nodokļa paaugstinājuma? Pasaulē ir daudz valstu, kur iegūldīt naudu. Kāpēc tieši Latvijā. latvijai vajadzētu atbalstīt šos "investorus- spekulantus", jo, viņi pirmkārt, izdara to, ko pati valsts nespēj, sakopj un attīsta pamestus zemegabalus, atvieglo NI pircējus no lieka darba un laika patēŗiņa, ienes naudu valsts kasē, vienīgais ko viņi nedrīkst- dabūt peļņu par nopelnīto, jo liela sabiedrības daļa neizprot šo uzņemējdarbības veidu. Esiet laipni izglītojiet sabiedrību šajā jomā. Neviens pasaules pilsonis nekur un nekad ar labdarību nenodarbosies, investēs naudu valstīs, kur "investorus- Spekulantus" gaida un ciena, kur piemērota likumdošana un visi ieguvēji. Vienvirziena iela nekur neiet cauri. To pašu attiecināsim uz uzņemējdarbību. Nevajag cilvēku prātos audzināt un propogandēt skaudību. Agrāk Latvija bija pievilcīga, tagad Indija,Ķina, kāpēc, padomāsim. Un kurš būs beigās ieguvējs. 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: