Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 28.03.2024.
 
3.marta publisko debašu „Kas notiek Latvijā?” dalībniekiem bija pretēji viedokļi par to, kādiem jābūt nodokļu sistēmas izmaiņu pamatprincipiem un ko īsti šobrīd ietver Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais Nodokļu un nodevu sistēmas attīstības pamatnostādņu projekts. Atšķirīgi bija dalībnieku viedokļi gan par to, vai kopējais nodokļu slogs Latvijā ir vai nav jāpalielina, gan par to, vai ar paredzētajām izmaiņām tiks mazināta sabiedrības nevienlīdzība, gan par izmaiņu ietekmi uz ekonomikas stimulēšanu.
Dzintra    10:21  |  04.03.2010.

Diskusijas dalībnieki runāja tikai par "burkāniem", ar kuriem vajadzētu stimulēt cilvēkus maksāt nodokļus, kaut arī valsts rīcībā vairs nekādu papildus resursu nav.Minimālu veselības aprūpi,bērnu izglītību un vecāku pensijas saņem gan tas slānis, kas maksā nodokļus, gan tas, kas nemaksā.Zūd jebkāda motivācija arī tiem, kas līdz šim maksāja, tā ir lielākas izredzes izdzīvot.Reāla ir situācija,ka tie uzņēmēji,kuri maksā nodokļus nogrims, bet kuri nemaksā izies no krīzes kā uzvarētāji.Tāpēc nemaksātāju skaits palielinās.Arī medijos vairs nekur nedzird, ka kādam uzņēmējam būtu nepatikšanas par algas vai citu nodokļu nemaksāšanu. CSDD efektīvi izmanto arī "pātagas" metodi, bet vakardienas diskusijas dalībnieki to izvairījās pieminēt, lai nekļūtu nepopulāri potenciālo vēlētāju acīs. Liekas, ka tāpēc līdz vēlēšanām godīgo uzņēmēju slānis samazināsies vēl vairāk un lielie pārcelsies uz ofšoriem vai citām valstīm. 

Aldis    01:12  |  05.03.2010.

Sen nebiju redzējis Raiņa 12 kraukļus LTV studijā. Neviens neparakstījās uz progresīvo IIN, lai gan pat rupji rēķini liecina, kaar to no vienas pašas Rigas satiksmes varētu nokāst miljonu gadā pie paaugst. sliekšņa 900-1000 Ls. 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: