Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 19.04.2024.
 
17.februāra publiskās debates „Kas notiek Latvijā?” bija vieta, kur „Exigen Services Latvia” pirmo reizi publiski apstiprināja, ka „caurums” Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmā radies izstrādātāja pusē. „Exigen Services Latvia” izpilddirektors Ivars Puksts turklāt atklāja, ka, iespējams, „caurums” sistēmā ir bijis vēl pirms 2008.gada septembra, un pauda izbrīnu par policijas neieinteresētību ierasties uzņēmumā.
sin  sin@mailinator.com  12:03  |  18.02.2010.

I.Puksts atzina to, ka jau kopš 2008. gada eksistēja iestrādāts "caurums", par to zināja vēl, domājams, vismaz 5 Exigen darbinieki. "Caurums", pēc viņa vārdiem, kontrolējams ar slēdzīti (pieņemsim, ka ar definētu mainīgo), kuru "aizmirsa" izslēgt. Tas vairs neizklausās pēc kļūdas, tas ir apzināts back-doors :) Kāpēc gan lai nevainotu programmētājus, kas kaut kādus slēdzīšus atdot nodevumā produkcijas vidē? :) Pat ja tas "slēdzītis" ir Exigen izstrādes vidū legāls testēšanas rīks, tas, ka tas aizceļo līdz VID nodevumam, tomēr liecina par uzņēmuma līmeni, kas strādā ne pirmo dienu. 

Taai    14:21  |  18.02.2010.

Es noskatījos video, kurā redzams, kā tas "caurums" izskatās. Esmu programmētājs un vērtēju to nevis kā "lūku" (backdoor), bet gan kā nemākulīgi, iesācēju līmenī programmētas sistēmas kļūdu. Es izslēdzu iespējamību, ka kāds to būtu "pasūtījis". Sistēmas programmētāji ir vainojami! Ek, kā man tracina tādas kompānijas, kuras uzpūš no sevis baigos profesionāļus, prasa neadekvātas summas, bet strādā diezgan viduēji...! 

vufEmrYIUrjIhfr  KaEYyYugMddgPTgCZNt  08:00  |  31.05.2012.

saka:glīti. vai nevari sākt likt bdiles flickr.com vai kur citur kā normāls cilvēks? savādāk man bilde bija redzama tikai uz brīdi un pēc tam ir tas kaitinošais rōzā foto inbox kvadrāts un nav nekāda bilžu prieka 

XyrRkAeYnocjBc  jxADubTwkLEvJfG  23:34  |  31.05.2012.

Hcd05l wqzusrwgrrzc 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: