Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 19.04.2024.
 
Pēc tam, kad vairākus mēnešus šis temats sabiedriski politiskajā dienaskārtībā bija palicis otrajā plānā, pēdējās nedēļas laikā kārtējo reizi aktualizējusies tematika par vēlēšanas, partiju finanses un priekšvēlēšanu kampaņas reglamentējošās likumdošanas maiņām. Kam jānotiek un kas var notikt vēl šogad – tas ir šīvakara „Kas notiek Latvijā?” diskusijas temats.
E-d    12:48  |  03.02.2010.

Kapēc nepadarīt visu legālu? Lai uzpērk, iegūlda astronomiskas summas kampaņās un mēģina piesaistīt ar spožu reklāmu! Jo vairāk aizliegsim, jo lielākas iespējas būs negodīgajiem spēlētājiem (un tādi ir vairums LV partijas) tikt pie varas, jo godīgais nabadziņš būs visu darījis likumīgi, savukārt pārējie censoņas, ar pelēko naudu un melno pr būs panākuši uzvaru citām metodēm... Labāk lai spēles noteikumi ir skaidri un neierobežoti un tad redzēsim, cik kas un kā darīs... Galu galā, tas, ka uzķeramies uz šiem skaļajiem lozungiem un reklāmām, ir akmens vēlētāju, ne partiju lauciņā... Tas ir tikai loģiski, ka tas, kurš vēlas pārdot savu preci (šajā gadījumā - partiju), maksimāli reklamē un izdaudzina to... 

A. Zīlīte    15:42  |  03.02.2010.

Man šķiet, ka nav tik svarīgi. kas, cik un no kādiem līdzekļiem maksā par vēlēšanām un savu reklāmu. Daudz svarīgāk ir panākt to lai katrs vēlētājs pēc vēlēšanām zinātu, kurš ir viņa deputāts. Un tikpat, vai pat vēl svarīgāk, ir radīt iespēju deputātu atsaucamībai, ja tie nepilda tautas gribu. Kamēr balsošana būs par partiju listēm, Latvijā kārtības nebūs, jo mūsu mentalitāte un pieredze demokrātijā nedot vienkāršam cilvēkam izpratni - par ko viņš balso. Vispār patreizējā vēlēšanu kārtība nav demokrātiska, tā ir jāmaina un jāapstiprina referendumā. 

A. Z.    16:01  |  03.02.2010.

Pie iepriekšējā: Nekādā gadījumā nedrīkst pieļaut partiju finansēšanu no valsts budžeta. Tā būtu visīstākā tautas aplaupīšana. Lai to dara bagātas valstis ar tīrām partijām, ja tādas viņiem ir. Mums tādu pagaidām nav un šķiet ka nebūs. 

luteranis    16:44  |  03.02.2010.

Nav isti skaidrs, ka tiks nodrosinata demokratiska partiju konkurence, ja kadas tiks finansetas no budzeta citi no veletaju kabatam, nebus tacu godiga konkurence. 

ome    16:47  |  03.02.2010.

pastāvēs, kas mainīsies, bet tie kas negrib pilnveidot so sagrabējušo demokrātijas sistēmu, grib lai viņus dzenā kā aitu baru ari nākošos 20 gadus ar garantētu krīzi vismaz ik 10 gadus. tautas aptaujas, referendumu un velēšanu likumi ir jāgroza kardināli, ieviešot elektronisko un uzlabojot pasta nobalsošanu, finansējums no valsts budžeta pēc nodoto velētāju balsu skaita gan valsts, gan pašvaldību vēlēšanas, jo viss cits noved pie aizklātas shēmošanas kad nauda tiek ņemta pat no slimiem bērniem, tas ir tikai dažas pārdomas par par formu. ja skatās uz saturu, ka partijas programmas vai balsosana par partiju (aiz kuras stāv labi ja daži desmiti simtu itka biedru), tas ir priekš kakiem un tāpat vairākums nepilda solito, jo ir taucu tikai politiski atbildigi. Un vienkārši tupi plakati ar fizionomijām, bez politiskam diskusijām un potenciālo velētāju uzrunas parada tikai to cik arhaiska un nesakopta ir demokratija šeit. Ir jātraod kurām no institūcijām varētu uzticēt šīs likumdošanas kārtošanu ikdienā, ST, AT, Prezidenta kancelejai, jo tie vairs nav joki... Ja patreizejie nav spejigi uzlabot atvijas demokratiskas parvaldes sistemu, tad jāpskata, Skadinavu, Sveiciesu sistemu un jariko referendums, pec vastiski domajosu cilveku uzklausisanas, nevis cilvēku kas iet uz Saeimu, jo neko citu darīt neprot. 

Ivo    16:57  |  03.02.2010.

Neko radikālu darīt nevajag, bet mazliet sakārtot vēlēšanu sistēmu vajadzētu gan, jo šobrīd ir tāds bardaks, ka katra partija var manipulēt kā grib.. nav brīnums, ka vēlētāji neuzticās politiskajām partijām! 

Andris    17:02  |  03.02.2010.

Ir pilnīgi skaidrs, ka mūsu valstī nekas nemainīsies uz labo pusi, ja paliks tā pati vēlēšanu sistēma pēc partiju listēm. Ja vizmaz puse no vēlētajiem deputātiem netiks ievēlēta mažiotāri, grimsim arvien tālāk purvā, naudu pašvaldībām dalīs pēc partiju piederības, amatos būs tā pati partiju mafija, konkursus vinnēs partijām pietuvinātas firmas, svarīgās padomēs unj valdēs sēdēs partiju pakalpiņi. Un kādas mums ir partijas ar pāris tūkstošiem biedru lielākās,bet mazākās ar biedru skaitu zem tūkstoša!!! Oligarhu partijas un to pakalpiņi pārvaldīs valsti pēc sava prāta un kur to novedīs, to tagad jau redzam.... Interesanti, cik procenti ies uz vēlēšanām šoreiz? 

rise    17:50  |  03.02.2010.

Jautājumā par Šķēles motīvu atgriezties TP vadībā ir vēl viena versija,proti, viņš grib noslaucīt savu durvju priekšu,iztīrīt zobus un izgludināt savas bikses. 

FZSS    21:00  |  03.02.2010.

Jūs ,Jāni, varētu noskaidrot ,kas tas par zvēru-politiskā atbildība ? Vienkkārši ļautiņi to saprot tā -esi sūdus sataisījis,izlabo ! Bet ne jau kā šķēle,n-reizes:) 

siets    21:06  |  03.02.2010.

velesanu sistemai gan valsti, gan pasvaldiba jabut ka labam sietam, kur atsija daritajus no muldetajiem. 

Mārtiņš  adamsmartins@inbox.lv  22:04  |  03.02.2010.

Domāju ka partijas kuras nav nokārtojušas pārtērētos līdzekļus un kuras ir iejauktas balsu pirkšanas skandālos vienalga vai ir pierādīta viņu vaina vai nē kamēr iet izmeklēšana,nedrīkst pielaist pie vēlēšanām. 

Vēlētāja    22:08  |  03.02.2010.

Piekrītu, ja IR POLITISKĀ GRIBA, tad var uzlabot sistēmu. bet mērķis jau, acīmredzami palikt esošajiem deputātiem savos krēslos. Tie, kuri strādā ar likumdošanu, zin, ka Latvijā neko ātri nevar izmainīt. Saeimā iestrēgst lietas uz gadiem. Vai efektivitāti esat izmērījuši? Muižnieces kundze grib tikai PAPĪRUS sūtīt no viena kabineta uz citu. Bet neko uzlabot. BET Jūs negribat sadzirdēt, godātie tautas kalpi, ka jau kopš pērnā gada 13.janvāra TAUTA GRIB NOMAINĪT SAEIMĀ sēdošos DUPŠUS. 

trakais  e_vecvagars@inbox.lv  22:25  |  03.02.2010.

vai nevaram aplikt ziedojumus ar 50% nodokli? kas vairaak ziedo, tas vairak maksaa. buus par ko penchaam tiesas zaudeejumu atmaksaat un veel konfekteem paliks :) plus nodoklju nemaksaashana ir kriminaali sodaama - nevajadzees jaunas sankcijas, ja kaads chiitos... 

martinz    22:27  |  03.02.2010.

80% ierēdņu gatavi cīnīties ar kukuļiem, bet pārējie 20% nevēlas cīnīties bez kukuļiem. 

Šoks    22:31  |  03.02.2010.

Nedaudz varētu atgādināt deputātiem, par ko viņi gari un plaši sprieda pēc 2009.gada janvāra protestiem - PAR PAPILDU BRĪVDIENU pieņemšanu, gari un plaši!!!!!!!!! Ne par to, ka "jāiet mājās". 

Jānis    22:41  |  03.02.2010.

nu un kāpēc gan nemainīt! domu līmenī tas plīvo, bet vai ir kāds bezparteisks cilvēks, kurš būs tik drosmīgs lai aizāktu mainīt visu sistēmu?! partijas protams būs pret tādu pavērsienu, jo 90% ļautiņu tur pazaudēs savus siltos beņķīšus, bet ja to izdarītu - mainītu vēlēšanu sistēmu, tad ieguvēji būs pirmkārt jau citi 100 un vēl daži cilvēki kas nomainīs vecās piepes un otrkārt ilgtermiņā ieguvēji būs valsts! 

Andris  dekals@inbox.lv  22:54  |  03.02.2010.

Ir tikai viena iespēja kā panākt kārtību valstī. Visiem procesiem ir jābūt atklātiem. Sākot ar to, ka zināms kurš vēlētājs par kuru deputātu balsojis līdz tam, ka visi balsojumi un lēmumi MK, Saeimā tiek saistīti ar konkrētiem lēmējiem un balsotājiem, viņu parakstiem u.t.t. Kļūdu un problēmu gadījumā pastāv iespēja pārbaudīt balsojumus atsevišķos reģionos. Šobrīd nav svarīgi kā cilvēki balso, bet kā balsis saskaita Cimdars vai viņa programma. Kļūdas un radīto kaitējumu tad kompenēs konkrēti lēmēji, balsotāji. Pie šādas atbildības virknes, deputēti un ierēdņi būs spiesti izturēties ar lielu atbildības sajūtu materiāla un krimināla rakstura. Šāda atbildība gulstas uz jebkuru būvekspertu un viņi zina kas draud par nepareiziem būvkonstrukciju aprēķiniem vai lēmumiem. Kamēr nebūs reālas atbildības sistēmas es ne par vienu nevēlēšu, līdz ar to nepilnvarošu sevi pārstāvēt. Nevēlos izvēlēties mazāko ļaunumu no ļaunuma piedāvājuma. Uzskatu ka pie varas ir nekompetenti parazīti ar aproberžotām prāta spējām. 

IM    09:24  |  04.02.2010.

Problēma jau ir tā ka uz valstiski svarīgām apspriešanām (zoodārzā un tā) pastāvīgi tiek aicināti trīs Andri. Interesanti kāpēc gan? Kāpēc neaicina tautu , vai nu vismaz kādus ekspertus iz tautas? Kāpēc tur neaicina Kažoku piemēram? Kažokai nav tādas naudas? Un ja partijas finansēs no budžeta , tad kāds Kažoku tur aicinās? Gribētu jau gan , laikam. Domāju ka neaicinās tāpat. Jo nerakstīts likums ir tāds ka tas kam nav naudas nevar pasūtīt mūziku. 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: